Alianta PSD-aripa Cluj – PD – PLD?

Alianta PSD-aripa Cluj – PD – PLD?

0 315


Acasta saptamana va fi una fierbinte pentru social-democrati. Liderii varfuri de lance ale referendumului anti-Basescu, Mircea Geoana, Titus Corlatean si Ion Iliescu, sunt chemati de Grupul de la Cluj, care s-a impotrivit suspendarii, sa dea socoteala in fata partidului pentru esecul de la referendum.


Dealtfel, social-democratii reformisti ai lui Ioan Rus l-au avertizat pe Geoana ca daca Basescu revine la Cotroceni, ii vor cere demisia. Aceasta idee a fost imbratisata si de fostul lider al PSD Bucuresti Sorin Oprescu, care considera necesar ca actuala conducere sa demisioneze.


Ioan Rus, Vasile Dancu si Victor Ponta au incriminat situatia in care se gaseste PSD si au declarat ca vor cere „o analiza” pentru a se vedea cine este responsabil de rezultatul dezastruos de la referendum si ce masuri trebuie luate. Ponta si-a anuntat deja demisia din functia de vicepresedinte.


Pozitia “reformistilor” pare oarecum bizara, intrucat rezultatul a fost previzibil si asteptat de toata lumea. Mai mult a fost vazut ca o reparare a greselii facute prin inceperea demersurilor de suspendare, intrucat, in cazul in care Basescu ar fi fost reconfirmat prin vot era mult mai grav. Dar se vorbeste de mai multa vreme despre o alianta intre sustinatorii Grupului de la Cluj si democrati. Ramane de vazut cati dintre social democrati se vor alatura acestei idei si daca se va confirgura o noua majoritate: PD-PSD-aripa Cluj si PLD


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.