Alegerea primarilor ramane cum a …fost!

Alegerea primarilor ramane cum a …fost!

0 91

Plenul Senatului a respins, marti, propunerea legislativa care prevedea alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, anunta Agerpres.
Propunerea de lege, initiata de mai multi parlamentari PDL si PSD, a fost respinsa cu 45 de voturi pentru, 43 de voturi impotriva si o abtinere. Documentul prevedea ca „este declarat ales primar candidatul care a intrunit cel mai mare numar de voturi valabil exprimate in primul tur de scrutin”, iar al doilea tur de scrutin are loc doar in caz de balotaj.
In expunerea de motive care insoteste proiectul legislativ, initiatorii sustin ca aceasta modificare este necesara, „avand in vedere criza financiara care afecteaza grav bugetul de stat si cele locale, dar si pentru un tratament egal in ceea ce priveste alegerea primarilor si a presedintilor de consilii judetene”.
Proiectul legislativ a fost initial semnat si de parlamentari ai PNL, insa acestia si-au retras ulterior semnaturile. Practic se demonstreaza ca la Senat, actuala coalitie aflata la putere, PDL+UDMR+UNPR, a pierdut majoritatea si ca nu mai poate sa-si promoveze proiectele. Aceasta este si unul din motivele repetatelor asumari, pentru ca doar prin insumarea deputatilor la senatori se face numarul suficient de parlamentari necesar votului de sustinere a Guvernului Boc.

Legea este organica, iar Senatul este prima Camera sesizata in acest caz

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.