AH1N1 intr-o scola din Ialomita

AH1N1 intr-o scola din Ialomita

0 163

Primul caz de infectare cu virusul AH1N1 intr-o unitate de invatamant a fost confirmat, miercuri, fiind vorba de o eleva de la un liceu din Slobozia, cursurile clasei unde aceasta invata urmand sa fie supendate de joi, timp de sapte zile.
„Centrul National pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile a anuntat primul caz de infectare cu virusul AH1N1 intr-o unitate de invatamant din Romania. Este vorba despre o eleva dintr-un liceu din Slobozia ale carei probe de laborator au fost confirmate in aceasta dupa-amiaza de Institutul National Cantacuzino ca fiind pozitive”, se arata intr-un comunicat de miercuri al Ministerului Sanatatii.
Eleva a fost izolata, iar medicii Directiei de Sanatate Publica Ialomita au inceput ancheta epidemiologica pentru supravegherea si urmarirea starii de sanatate a tuturor contactilor.
Cursurile clasei unde eleva invata vor fi suspendate, joi, pentru sapte zile, conform procedurilor, a precizat sursa citata.
Tot in judetul Ialomita a fost diagnosticat cu virusul gripal AH1N1 si un tanar in varsta de 28 de ani, din satul Condeesti, comuna Barcanesti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Ialomita, acesta a fost in excursie in Spania, in perioada 3-10 septembrie, iar primele semne de boala au aparut in 11 septembrie, tanarul mergand imediat la Spitalul „Victor Babes” din Bucuresti, unde i-au fost facute analize. Ulterior, tanarul a fost internat, iar cazul a fost confirmat.
Persoanele care au intrat in contact cu tanarul sunt parintii si prietena acestuia, ea plecand in 12 septembrie in Olanda, la studii, pentru zece luni. Parintii tanarului sunt izolati la domiciliu, sub supraveghere, pentru o perioada de sapte zile, au precizat reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Ialomita.
Activitatea in unitatile de invatamant in care se confirma trei cazuri de imbolnavire cu gripa AH1N1, in clase diferite ale aceleiasi institutii scolare, va fi suspendata pentru sapte zile.
In cazul confirmarii unei singure imbolnaviri intr-o clasa, autoritatile vor dispune inchiderea clasei si izolarea colectivului timp de sapte zile, conform planului de monitorizare, prevenire si actiune in cazul imbolnavirilor cu virusul AH1N1 in unitatile de invatamant.
In primele doua saptamani de la inceperea cursurilor va fi facut zilnic triajul elevilor. Actiunea de supraveghere continua a elevilor va dura pana la sfarsitul sezonului epidemic.
Campania de vaccinare impotriva virusului AH1N1 va incepe in luna decembrie, iar primii vaccinati vor fi copiii din sistemul de invatamant, cadrele medicale, personalul din serviciilor esentiale si gravidele.
Ministerul Sanatatii a anuntat, luni, ca in Romania au fost inregistrate pana in prezent 326 de cazuri de gripa AH1N1.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.