Afine si macese autohtone exportate in Europa de Vest

Afine si macese autohtone exportate in Europa de Vest

0 114

In plina criza mondiala economica, tara noastra se remarca prin exportul de … macese si afine. Peste 50 de tone de afine si 64 de tone de macese au fost exportate in toamna aceasta in Olanda, pentru care Directia Silvica Targu-Jiu a incasat suma de 133 de mii de euro.
„Avem incheiat un contract cu o firma intermediara care achizitioneaza fructele de padure de la noi. La randul nostru, noi le luam de la ocoalele silvice din teritoriu.
Fructele sunt livrate olandezilor de la o firma specializata in producerea si comercializarea unor produse din fructe de padure. Si anul trecut am avut un contract incheiat cu ei si am mai vandut si unei firme din Polonia. Anul acesta, polonezii nu ne-au mai contactat pentru incheierea unui contract”, a precizat Ovidiu Carstoc, seful Directiei Silvice Targu-Jiu. In aceasta toamna, Directia Silvica a mai vandut si 500 de kilograme de castane, recoltate din zona Tismana, unei firme care le comandase anterior.
In judetul Gorj, Directia Silvica Targu-Jiu recolteaza anual afine, mure, zmeura, macese si castan comestibil. Recoltarea fructelor de padure se face cu personalul silvic propriu, dar si cu persoane fizice. Perioada de recoltare a fructelor de padure variaza in functie de fiecare specie, de conditiile climatice, din iulie pana in septembrie si chiar octombrie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.