Afectiunile cardiace au batut indigestiile dupa masa de Pasti!

Afectiunile cardiace au batut indigestiile dupa masa de Pasti!

0 90

Sute de brasoveni au ajuns la spital din cauza exceselor de mancare si bautura; spre deosebire, insa, de anii trecuti, cand medicii de la urgente se confruntau cu zeci de cazuri de indigestii, pacientii cu afectiuni cardiace au fost mai numerosi. Consumul exagerat de bauturi alcoolice a fost si cauza mai multor agresiuni, dintre care una s-a finalizat la urgente.
Ouale rosii, drobul, sarmalele si fripturile de miel sunt principalele motive pentru care sarbatorile de Paste s-au incheiat pentru cateva sute de brasoveni in camera de urgente a spitalului judetean. Nu numai bucatele au fost consumate in exces, ci si paharele de vin. Deveniti irascibili la bautura, mai multi brasoveni au fost protagonistii unor agresiuni ale caror victime au ajuns si ele pe patul spitalului.
A treia zi de paste a inceput devreme pentru medicii de la urgente care numai pana in ora 11.00 acordasera ingrijiri pentru 50 de persoane. Cadrele medicale se asteapta ca pacientii care se resimt dupa sarbatori sa vina in continuare la spital. Indicat dupa aceste excese de mancare si bautura ar fi o detoxifiere a organismului cu bucate mai usoare, in special legume si fructe.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.