Afacere germano – austriacă și în a doua etapă de Cupă Mondială...

Afacere germano – austriacă și în a doua etapă de Cupă Mondială de iarnă, la sărituri cu schiurile, masculin, desfășurată la Râșnov

0 87

La Râșnov, pe trambulina de pe Valea Cărbunării, s-a desfășurat sâmbătă a doua etapă de Cupă Mondială de iarnă, la sărituri cu schiurile, masculin, organizată vreodată în România. A fost a 28-a etapă a actualului sezon al Cupei Mondiale. Vremea a fost mai bună decât vineri și, în consecunță, lumea a luat cu asalt Valea Cărbunării. Etapa a revenit austriacului Stefan Kraft, liderul Cupei Mondiale (137,7 puncte în prima manșă și 132,6 puncte în a doua manșă), care astfel și-a luat revanșa, după ce în prima etapă, de vineri, s-a clasat al treilea. Pe locul doi s-a clasat germanul Karl Geiger (135,1 și 131,6), în timp ce ultima poziție pe podiumul de premiere a revenit unui alt german, Constantin Schmid (133,3 și 126,0 puncte). A fost, cum s-ar spune, din nou, ca și vineri, o afacere germano – austriacă, din punct de vedere al monopolizării podiumului de premiere. De remarcat că în această etapă s-a bătut recordul trambulinei (101 metri) de către trei concurenți, Constantin Schmid (Germania), Gregor Schlierenzauer (Austria) și Stefan Kraft, fiecare sărind 103 metri, în prima manșp a etapei a doua.

Lider al clasamentului Cupei Mondiale este, în continuare Stefan Kraft, care, câștigând etapa a doua, și-a mărit avansul față de Karl Geiger.

Reprezentantul României, Daniel Cacina nu a reușit nici de această dată să se califice între cei mai buni săritori ai etapei a doua, reușind doar 79 de metri în manșa de calificare a rundei.

Dincolo de rezultate, rămâne fa Râșnovul s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, pentru că  visul vizionării pe viu a unei astfel de competiții mondiale s-a materializat!

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.