Aeroportului Baneasa se muta la …Otopeni !

Aeroportului Baneasa se muta la …Otopeni !

0 96

Romanii vor testa, timp de doua saptamani, ce inseamna sa dispara de harta aeroporturilor Baneasa. Traficul pe Aeroportul Otopeni va creste cu circa 25 la suta incepand din 29 septembrie, dupa ce zborurile de pe Aeroportul Baneasa se vor muta pe Otopeni pentru finalizarea reparatiei pistei la Baneasa.
”Numarul de curse va creste cu circa 25 de curse zilnic, ceea ce inseamna 25 la suta crestere a traficului. Nu vor fi probleme de capacitate, dar este posibil sa apara intarzieri pentru ca aceste curse low-cost tind sa intarzie”, a declarat, pentru Agerpres, directorul de comunicare al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.
Aeroportul International Aurel Vlaicu din Baneasa va fi inchis in perioada 29 septembrie – 12 octombrie, pentru finalizarea reparatiilor la pista.
”Aeroportul va fi inchis timp de 14 zile pentru finalizarea reparatiilor la pista, mai exact la calea de rulare si la racordul acesteia cu terminalul. Am ales aceasta perioada deoarece avem circa 20 – 25 de curse zilnic, printre cele mai putin aglomerate perioade din an”, a spus Stefan Mladin, directorul Aeroportului Baneasa.
Aeroportul Baneasa a fost inchis timp de trei luni si in vara anului trecut pentru reparatia pistei, cu o lungime de 3.200 de metri, zborurile fiind si atunci mutate pe Aeroportul Otopeni.
Proiectul pentru reabilitarea pistei are o valoare de peste 20 milioane de euro, fiind finantat din credite comerciale.
Experinta ce va fi acumulata cu acest test, va “alimenta” grupurile de afaceri ce tintesc desfiintarea Aeroportului Baneasa, cu argumentele necesare dezvoltarii celor mai mare proiect imobiliar din ultimii 20 de ani. De ce oare mai trebuie sa cheltuim inca 20 de milioane de euro din bani publici, alaturi de alte zeci, atata timp cat Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un nou aeroport in sudul Bucurestilor?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.