Aeroportul o certitudine!

Aeroportul o certitudine!

0 130

Pentru brasoveni, ziua de 16 februarie,  poate intra in istorie. Din declaratiile oficiale, de astazi, oferta depusa de catre firma Intelcan Technosystems din Canada pare sa indeplineasca conditiile fixate pentru licitatie si tot aceasta va fi se pare cea care va construi aeroportul de la Brasov.


Vineri la ora 11,00 comisia speciala, numita pentru evaluarea ofertelor a inceput lucrul deschizand singura oferta depusa. Deschiderea ofertei s-a facut in fata reprezentantilor firmei – Intelcan Technosystems din Canada. La deschiderea ofertei, din partea canadienilor a participat o delegatie condusa de presedintele Ronald Weissberger (foto). Evenimentul, pentru  ca foarte multi brasoveni considera acest moment ca atare, a fost urmarit de foarte multi reprezentanti ai presei locale si nationale care au tinut sa participe la deschiderea ofertei, sa vada si sa filmeze pentru brasoveni, cum va arata, inca din aceasta faza, Proiectul. Reamintim ca, in toate sondajele care s-au facut, indiferent ca au fost numai in municipiu sau  numai in judet, sau in amandoua, Aeroportul International Brasov-Ghimbav (AIBG) se situeaza pe locul doi in preferintele concetatenilor nostri (dupa spital).


Din cate am vazut, oferta este extrem de “voluminoasa”, si la propriu si la figurat, fiind adusa in doua cutii mari.


Din declaratiile care s-au facut la deschiderea ofertei de dl. Vespasian Iancu, presedintele comisiei de realizare a AIBG, am inteles ca, dupa analizarea tuturor apectelor legate de situatia, oarecum speciala – fiind depusa o singura oferta in termenul legal stabilit, toti membrii comisiei au fost de acord sa se continue procedura de licitatie.


Legea este clara – “atata timp cat sunt indeplinite conditiile de concurenta, oferta depusa este analizata, se poate continua procedura de selectie”, ne-a declarat Vespasian. Practic, in aceasta faza, comisia va verifica si va analiza daca oferta este valabila, daca indeplineste conditiile care au fost fixate in Anunt si in “Documentatia descriptiva” ambele realizate in conformitate cu OUG 34/2006.


Din cate am mai informat cu ceva timp in urma, au achizitionat documentatia de atribuire, 23 de firme, din care 11 straine (Italia, Germania, Austria, Israel, Canada, Turcia) si 12 firme din Romania. Pe data de 15 februarie, ora 16,00 (ultimul moment in care se mai puteau depune oferte), s-a inregistrat o singura oferta, aceea a societatii Intelcan Technosystems din Canada.


Mai erau asteptate inca trei firme, care isi anuntasera sosirea, dar din motive inca necunoscute acestea nu au mai depus oferte. Se stie ca firma TAV din Turcia, avea probleme de traducere in lb. romana a documentatiei.


Din declaratiile oficiale, dupa o prima analiza a documentelor, investitorii canadieni au toate documentele in ordine, au depasit prima faza de calificare si au “promovat” pentru etapa urmatoare de preselectie.


In situatia in care documentatia depusa nu este conforma cu cerintele impuse in documentatia de licitatie, oferta va fi respinsa si se va relua procedura de licitatie.


Pentru cea de a doua jumatate a saptamanii viitoare,  sunt asteptate  se pare, primele rezultate oficiale din partea comisiei.


 


Horia D.R.


 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.