Aeroportul Brasov, ziua a doua in Camera Deputatilor

Aeroportul Brasov, ziua a doua in Camera Deputatilor

0 121

Ca si marti, o delegatie a judetului alcatuita din reprezentanti ai Consiliului Judetean Brasov, oameni de afaceri, jurnalisti se va afla in Camera Deputatilor pentru a urmari dezbaterile pe marginea proiectului de lege pentru adoptarea Ordonantei de trecere a 200 ha teren din proprietatea Institutului Cartofului in proprietatea Consiliului Judetean Brasov.
In cursul zilei de marti au fost dezbateri pe marginea procedurii, departe de a fi conforma cu Regulamentul Camerei Deputatilor, intrucat PD-L a facut tot ce s-a putut pentru impiedicarea dezbaterilor pe fond si a votului.
Cu de la sine putere, Presedintele Camerei, Roberta Anastase, a cerut retrimiterea proiectului de lege la Comisia de agricultura, desi venise de-acolo cu un punct de vedere, dublat de punctele de vedere (nefavorabile) ale Ministerelor Economiei si Transporturilor.
Asadar pozitia Comisiei condusa de PD-L este clara. Ce sa mai caute legea inapoi? Ar trebui sa se ajunga la vot. Dar PD-L sub obladuirea lui Radu Berceanu face tot ce-I sta in putinta sa blocheze proiectul de lege intrucat Berceanu are alte planuri si se teme ca va pierde semnificativ din trafic pe aeroporturile unde are interes. Se incearca acreditarea ideii ca atribuirea terenului ar fi ilegala, ceea ce nu este delor adevarat si chiar Primarul PD-L Scripcaru a primit in aceleasi conditii un teren.
Desi ne-am pus sperante mari in sedinta de azi, cand credeam ca se va repera viciul de procedura de ieri, se pare ca ne-am inselat. Informatiile transmise de delagatia brasoveana in Parlament sunt ca sedinta, condusa azi, in lipsa lui Anastase, de Ioan Olteanu (PD-L), va avea acelasi parcurs ca si cea de ieri: se vor evita dezbaterile pe fond si votul, se va incalca Regulamentul si se va cere retrimiterea la Comisia pentru agricultura unde proiectul de lege sa zaca iar cu anii sau cel putin pana cand PD-L va reusi sa convinga alti parlamentari (ceea ce e putin probabil). In cazul in care azi, pe ordinea de zi nu va fi introdusa dezbaterea pe fond, deputatii PNL si UDMR vor parasi sala. Nu se cunoaste inca pozitia PSD.
Va tinem la curent.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.