Aeroportul Brasov – Ghimbav, faultat de pedelisti

Aeroportul Brasov – Ghimbav, faultat de pedelisti

0 125

In loc sa fie o ocazie de relaxare si impacare, vacanta de Paste i-a incarcat cu energii negative pe deputati. De fapt energia distructiva s-a adunat, ca de obicei, in prapaditii de democrat-liberali, care, oricand au participat la vreo guvernare, au facut ravagii prin dezbinari si neacceptarea altor idei decat ale lor si in folosul lor.
Cei mai suparati si mai vehementi au au ajuns insa sa fie liberalii, care au dat cu pumnii in banci, fiind infuriati de piedica pusa de pedelisti. Cearta a pornit de la discutiile privind oportunitatea unui aeroport la Braºov. Liberalii sustin ideea, in timp ce ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, crede ca este o investitie inutila.
Berceanu spune ca liberalii isi vad doar propriul interes. Si asta pentru ca terenul pe care ar trebui sa se construiasca aparþine acum Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar Brasov si trebuie trecut in proprietatea Consiliului Judetean, al carui presedinte este liberalul Aristotel Cancescu.
„Aceste terenuri ale institutelor de cercetare au fost o mare tentatie. Vezi cazul Baneasa. La fel si aeroporturile. Exista tentatia sa fie transformate in investitii imobiliare. Un astfel de aeroport nu foloseste la nimic din punct de vedere aeronautic”, a spus Berceanu.
Da, dar oare netotul Berceanu nu stie si nu-si da seama ca este foarte important un asemenea aeroport din punct de vedere economic pentru o larga zona din centrul tarii? Sau nu vrea sa inteleaga acest lucru, pentru ca la conducerea Brasovului se afla un bun prieten de al sau, om de baza in PD-L, primarul George Scripcaru, om care nu accepta sa miste ceva in oras si in zona acestuia daca nu este ideea lui, mai ales in contextul in care aceasta vine de la un liberal, iar lui si apropiailor lui o asemenea lucrare nu-i aduce ciubucul care sa-i umfle si mai mult punga. Oare cat va mai frana acest bolnav mental si, prin aceasta, si incapabil cetatean mintit al urbei, dezvoltarea Brasovului? Nu se gaseste chiar nimeni sa-i caute nemerniciile si sa-l indeparteze dintr-o functie de care este incapabil sa-i faca fata?
Consiliul Judeþean Braºov a cheltuit deja 100 de miliarde de lei vechi pentru realizarea unor studii si pentru proiectul aeroportului. S-a gasit si o firma interesata sa construiasca si chiar si doua banci dispuse sa finanteze proiectul.
Iar Berceanu mananca bors de laturi cand afirma ca „exista tentatia sa fie transformate (terenurile, n.a.) in investitii imobiliare”, caci el nu tine eama ca nu toti politicienii sunt atat de marsavi ca pedelistii.
Astazi se va relua in Parlament discutia asupra acestei probleme. Va vom tine la curent cu noutatile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.