Aeroport

Aeroport

0 69

?? Nu departe de Constanta, cam cat de la Brasov la Predeal, se afla aeroportul? „Mihail Kogalniceanu”. Ar putea fi un aeroport normal, chiar daca este, cam pe aceleasi piste, si militar, si civil. Initial aeroportul a fost baza aeriana sovietica, fiind construit de rusii ce ocupau postbelic sudul si estul tarii. Constructie solida, ca pentru o sedere fara sfarsit. Pe vremea aceea sovieticii fiindu-ne frati mai mari, chiar daca vitregi, trebuia sa le permitem o gramada.


??????????? Dar timpurile au trecut, fratele vitreg a ramas fara tatucul Stalin si a inteles sa se retraga ,datorita unei conjungturi favorabile noua, in barlogul propriu. Si langa unitatea militara de aviatie, preluata de militarii romani, s-a infiintat? un aeroport civil, cat se poate de necesar pentru activitatea estivala de pe litoral.


??????????? Si timpurile iar au mai trecut si conjunctura a schimbat directia vanturilor, oferind romanului alt frate vitreg. Nu mai este ursul rusesc, ci licuriciul american, cu lampion cat sa se doreasca luminatorul lumii. Iar americanul fiind mai belfer si intentionand sa stea si el cat mai fara sfarsit, isi face casa care sa nu poata fi daramata oricum si de orice cutremur.


??????????? Si stau si ma gandesc ce inseamna sa fii mic in rascrucea vanturilor. Oare cat o sa dureze si cine va incerca sa vina la rand ? Dupa unele estimari se pare ca ceva galben se arata la orizont. Vom avea si asemenea frati vitregi ?


?


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.