Adomnitei vrea calculatoare in fiecare scoala

Adomnitei vrea calculatoare in fiecare scoala

0 69

Desi este unul dintre cei mai contestati membri ai cabinetului Tariceanu, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei este unul dintre cei mai activi si cu cele mai ambitioase si utile proiecte.


??????????? Concret, ministrul doreste ca, pana la sfarsitul acestui an, sa amenajeze laboratoare de informatica noi, in valoare de peste 120 de milioane de euro. In proiect este prevazuta?dotarea unor sali cu servere, statii de lucru, softwear de baza, antivirus si didactic, laptop-uri multifunctionale, videoproiectoare, dar si servicii de instalare si instruire. Inca nu se cunoaste exact modalitatea de alegere a institutilor care vor profita de acest proiect, dar initiativa este laudabila, daca tinem cont de faptul ca infrastructura in acest domeniu este la pamant in scolile din tara noastra.


????????????? Investitiile care se vor face vor fi suportate de bugetul ministerului pentru anul in curs, iar echipamentele vor fi livrate in temen de sapte luni. Prin acest proiect se incearca amenajarea, intr-o prima faza, a 8000 de scoli, in anii viitori urmand ca proiectul sa continue.


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.