ADN-ul nu vorbeste in cazul jafului cu dublu asasinat

ADN-ul nu vorbeste in cazul jafului cu dublu asasinat

0 159

Anchetatorii au primit in cele din urma rezultatele probelor ADN recoltate de la casa de schimb de pe Agriselor, in fata careia se comitea, in ianuarie 2009, jaful in urma caruia au murit doi oameni iar al treilea a ramas mutilat pe viata. Rezultate sunt, insa, foarte ambigue. Legistii nici nu confirma, nici nu infirma ca pe toarta plasei de rafie in care angajatii casei de schimb carasera banii se gasesc amprentele biologice ale lui Serghei Gribenco, ramas deocamdata suspectul principal.
In urma cu mai bine de jumatate de an, procurii brasoveni trimiteau la Institutul „Mina Minovici” o proba din cazul jafului comis in ianuarie la casa de schimb valutar. Rezultatele au sosit, in sfarsit, miercuri, 7 octombrie, dar nu sunt concludente. Urmele de pe toarta sacosei, rupta in momentul atacului si recuperata de anchetatori, pot sa apartina foarte bine lui Serghei Gribenco, dar si altor sute de persoane. Anchetatorii nu stiu nici macar daca autorul jafului si al omorurilor purta sau nu manusi in timpul atacului.
Ieri a curs inca un termen in procesul amicului lui Gribenco, Serghei Gorbunov, care a depus doua contestatii, cu termene diferite, privind executarea pedepsei de 15 ani de inchisoare pentru tentativa de jaf si omor comisa la Brasov. Pentru a nu-l aduce de doua ori de la Aiud, magistratii au contopit contestatiile si le-au amanat pentru 14 octombrie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.