ADER solicită imperativ aplicarea legii privind mărirea alocațiilor de stat pentru copii

ADER solicită imperativ aplicarea legii privind mărirea alocațiilor de stat pentru copii

0 137


Preşedintele filialei Braşovene a partidului ADER (Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie) Caudiu Dospinoiu ne-a trimis un comunicat de presă semnat de preşedintele naţional al partidului, gen. Neculai Onţanu privind solicitarea – argumentată – a acestei formaţiuni politice de aplicarea a legii privind mărirea alocațiilor de stat pentru copii. În comunicat se spune că:

,,Deși Parlamentul României a aprobat și președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind cresterea cuantumului alocațiilor pentru copii, părinții ar putea primi mai mulți bani abia din iulie așa cum spune cu „multă compasiune” ministrul Muncii, doamna Violeta Alexandru. Deocamdată, PNL prorogă legea.
Partidul ADER cere în mod imperativ Ministerului Muncii să nu mai invoce motive pentru a anula un drept asigurat, conform Constituției României, pentru copiii. Lipsa de responsabilitate a guvernanților duce la crearea unor probleme sociale majore, dintre care menționăm cele mai importante:

Creșterea abandonului școlar, din lipsa de fonduri a familiilor pentru a susține cheltuielile cu educația elevilor, costurile necesare fiind mult mărite în ultimul an.
Creșterea abandonului familial, în familiile cu probleme sociale deosebite: șomeri, persoane cu handicap, mulți copiii, părinți care nu au un loc de muncă, etc.
Reducerea performantelor la învățătură ale elevilor, din lipsa de resurse materiale pentru susținerea necesarului de material didactic,
Discriminarea negativă a copiilor proveniți din familii cu venituri reduse, alimentarea frustrărilor și a încrederii elevilor în Guvern și instituțiile statului, care ar trebui sa-i protejeze și să le apere drepturile.

Președintele României a semnat majorarea alocatiilor, Ministrul Muncii doamna Violeta Alexandru nu este de acord. Cineva trebuie să plece!”

Cine este ADER?
Conform preşedintelui judeţean Caudiu Dospinoiu ,,ADER este un partid apărut din dezamăgirea românilor faţă de clasa politică – un curent clasic deja – dar care a emulat din diaspora către ţară. A diasporei ce nu a devenit apatridă, ci, indiferent unde se află acum, îşi doreşte ţara înapoi.
O diasporă de cel puţin patru milioane de români din care suficient de mulţi s-ar cam întoarce acasă dar nu prea ar avea ce face aici din cauza modului în care este structurat şi organizat statul român actual. Un partid înfiinţat de oamenii pentru care cuvântul „dor” mai semnifică ceva. Şi care au acum prieteni şi simpatizanţi din România”.

Un preşedinte I.T.-ist la Braşov: Dospinoiu
Preşedintele ADER Braşov, Dospinoiu Claudiu, are 47 de ani şi vine după o experienţă de 18 ani în Italia. Până să revină în 2015 în ţară Dospinoiu a coordonat o firmă de turism. Mai exact, printre altele, închiria sisteme de tip audio-ghid pentru vizitele la Vatican.
Revenit în ţară, Dospinoiu practică aceeaşi profesie în domeniul IT. Mai exact a implementat la Castelul Peleş un sistem audio-ghid în opt limbi din care şase de circulaţie internaţională, iar la Pelişor unul ce funcţionează în patru dintre acestea.
Din motive neclare, acum doi ani, acest program, după ce funcţionat cu succes timp de trei ani, a fost brusc oprit şi a fost înlocuit cu… nimic, odată cu numirea unui nou manager.
Am încercat să fac ceea ce aplicam la Vatican şi aici. După trei ani, timp în care lucrurile au funcţionat, căci preţul aplicaţiei era inclus în bilet, iar profitul era împărţit cu instituţia, odată cu apariţia unui nou manager acest proiect dispărut. Din păcate nu s-a pus nimic în loc”, ne spune sursa citată.

Merită amintit că aplicaţia oferea un acces în şase limbi de circulaţie internaţională, dar şi în română şi maghiară.
În acest moment, liderul partidului lucrează la două proiecte legate tot de domeniul IT, respectiv Discovery România – o aplicaţie pentru telefonul turiştilor ce vin în ţară cu o prezentare audio-foto-video de top comparabilă acum cu ceea ce utilizează acum toate muzeele mari ale lumii. Farmecul constă în faptul că, dacă eşti turist, nu ai nevoie de o legătură la internet, telefonul atenţionându-te când eşti lângă un obiectiv turistic şi îţi oferă multe informaţii, dar şi o galerie foto-video despre obiectivul turistic în proximitatea căruia te afli.
A doua aplicaţie practică este dedicată turistului român ce vizitează Europa. Logic se numeşte Europa-ghid-tours şi prezintă obiective importante pentru un vizitator român ce cutreieră spaţiul UE din 46 de metropole europene.

George Frigură: Suntem pro-U.E. nu proştii – U.E
La rândul său, secretarul general al partidului, George Frigură – economist de 41 de ani – spune că: „avem oameni tineri care ne simpatizează. Interesant de amintit este faptul că avem foarte mulţi prieteni şi simpatizanţi ce locuiesc în afara ţării, în special în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie. Probabil aceşti oameni vin lângă noi pentru că aproape au fost obligaţi să plece din ţară. Aici, în ţară, nu mai avem active industriale, învăţământul este la pământ, agricultura este distrusă. De ce am ajuns atât de rău? Cred că trebuie să ne revenim cu calm, cu responsabilitate şi prin promovarea naţiunii, a normalităţii şi a valorilor clasice ale democraţiei. Noi suntem pro-UE, dar nu proştii UE”.

Valorile de bază: Interesul naţional şi respectarea democraţiei ca bază a dialogului în marele sistem european.
Dorinţe: Să contribuie la dezvoltarea economică şi socială a României, a conştiinţei civice a fiecăruia dintre cetăţenii români prin reînvierea sentimentului naţional. Dorim o Românie a românilor, în care avuţia naţională să aparţină românilor!
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.