ADD a numarat firmele de consultanta si ii da cu virgula

ADD a numarat firmele de consultanta si ii da cu virgula

0 83


Directorul ADDJ (Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului) Brasov Ionut Tata, este foarte ingrijorat; de putinatatea specialistilor in acordare de consultanta pentru scrierea de proiecte pentru finantari europene. Tata spune ca a organizat o actiune prin care sa promoveze gratuit firmele de consultanta si doar 15 s-au inscris.


Interesant ar fi de stiut cum s-a facut popularizarea actiunii si daca nu cumva aia 15 sunt firme ori consultanti precum unul care a pricopsit o primarie din zona Fagaras cu seminarii cu mult salam, multa branza, abonamente la telefoane mobile si prostioare care nu puteau fi defel decontate din lipsa de documente. In aceste conditii, actiunea este esuata.


Oare cati au stiut de intentia ADD de promovare, intrucat tot Ionut Tata spune ca in judet ar fi vreo 40-50 de firme cu experienta in domeniul consultantei?


E posibil ca ADD, for aflat sub tutela Consiliului Judetean si beneficiind de autoritate din acest motiv sa doresca promovarea din bani publici (gratuita doar din perspectiva promovatilor) a unor anumite firme la care autoritatile publice vor fi indrumate dupa ce in prealabil se vor adresa ADD (in iarna, la festivitatea de acordare a premiilor de excelenta in administratie primarii, viceprimarii, secretarii primariilor au fost instiintati de aparitia Agentiei si li s-a explicat ca trebuie sa se adreseze acesteia pentru a afla de oportunitatile de finantare). Asa, lucrurile se leaga. Sunt 15 firme de care ADD are grija. Daca tot a identificat Agentia 50, desi cu siguranta sunt mai multe, de ce nu a trimis mailuri, scrisori, telefoane acestor firme? Chiar sa nu fi vrut oamenii sa fie “promovati pe gratis”?


In fine, pe langa promovarea acestor 15 clienti, mai transpira ceva: ADD, care el insusi are mare nevoie de specialisti, estimeaza ca judetul are nevoie de cel putin 150 de experti. Acum daca ar fi sa inmultim 50 de firme cu 3, sa zicem ca firmele ar avea 3 angajati fiecare, ies fix 150. Doar ca Tata intr-alta parte bate: cei 150 trebuie scoliti de Agentia de Dezvoltare Durabila. ?Cei 150 vor plati sa-I invete ADD ce stiu mai bine decat ei, dar sa iasa cu patalama si sa intre in gratiile institutiei care care sa le plaseze proiecte. Elegantissim si curat romanesc.


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.