Accesul maşinilor aparţinând riveranilor de pe străzile Postăvarului şi Mihail Sadoveanu se...

Accesul maşinilor aparţinând riveranilor de pe străzile Postăvarului şi Mihail Sadoveanu se va face prin sistem automat de citire a numerelor de înmatriculare

0 81

Începând de joi, 28 mai, se introduce un nou sistem de acces cu autoturismele pentru cetăţenii care locuiesc pe străzile Postăvarului şi Mihai Sadoveanu (tronsonul închis circulaţiei rutiere, între str. Republicii şi Corpul T al Universităţii Transilvania). Noul sistem de restricţionare a accesului, instalat pe cele două străzi, este compus dintr-o barieră auto şi o cameră video capabilă să înregistreze şi să identifice numerele de înmatriculare de pe autovehicule. Odată citit numărul de înmatriculare, acesta este comparat cu baza de date, iar bariera este ridicată automat, doar pentru acele vehicule înregistrate ca având liber acces în zonă. În această categorie sunt incluşi riveranii, serviciile de urgenţă şi prestatorii de servicii municipale (iluminat public şi salubritate). În cazul altor categorii este necesară obţinerea unui permis de liberă trecere, la eliberarea căruia numărul de înmatriculare este înregistrat în baza de date, pe durata valabilităţii permisului. Una dintre componentele importante ale acestui sistem este că toate identificările şi deciziile de acces se iau local, prin echipamentele instalate la fiecare barieră, nefiind necesară conexiune prin internet cu un server. Camerele video instalate în aceste zone înregistrează orice abuz sau utilizare necorespunzătoare a sistemului, şi raportează automat incidentul poliţiei locale.
Utilizarea acestui sistem automat elimină eroarea umană, asigurând accesul, în zona restricţionată, doar a persoanelor care au acest drept. Menţionăm că sistemul a fost testat pe parcursul întregului sezon de iarnă, în Poiana Braşov, şi rezultatele au indicat o detecţie corespunzătoare în condiţii de ninsoare, ploaie, zi/noapte şi variaţiilor de temperatură.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.