ACADEMIA ROMÂNĂ PATRONEAZĂ FALSURI ISTORICE, ÎN DAUNA ISTORIEI POPORULUI ROMÂN (2)

ACADEMIA ROMÂNĂ PATRONEAZĂ FALSURI ISTORICE, ÎN DAUNA ISTORIEI POPORULUI ROMÂN (2)

4 424

Monumentului antic de la Adamclisi a fost reconstituit sub oblăduirea Academiei Române, fără să fi existat nicio o documentație din epoca antică.
Iar ipoteza proiectării monumentului de către arhitectul antic, Apolodor din Damasc, vânturată de istorici academicieni, constituie o aberație.
Apolodor din Damasc încă nu se născuse când a fost construit Monumentul colosal de la Adamclisi.
Gorgonele și leii funerari indică fără tăgadă, că monumentul de la Adamclisi este un mausoleu și nu un monument triumfal.

Partea superioară a monumentului ”reconstituit” de la Adamclisi.

Cele trei personaje aflate pe soclul monumentului, sunt considerate de academicieni istorici români drept ”prizonieri” daci. Au fost reconstituiți cu mâinile legate la spate.
În urma intervenției mele la Institutului de științe istorice și social-politice, după ce am verificat în anul 1981 veridicitatea ipotezei formulată de istorici români, cele două femei au fost dezlegate și brațele lor au fost prelungite în mod nefiresc în jos.
Bărbatul dac, care este într-o poziție marțială, cu picioarele depărtate și cu mâinile la spate, a fost reconstituit fără însemnele regale pe piept, pe care le are piesa originală aflată în Muzeul de Arheologie din Adamclisi.

Plan-detaliu cu cei trei ”prizonieri” daci. A se vedea brațele femeilor, ce au fost refăcute în mod grotesc, după sezisarea pe care am făcut la Institutului de științe istorice și social-politice.

Cele două femei așezate în dreapta și stânga bărbatului se deosebesc net de femeile înfățișate pe componentele originale ale monumentului.
Cele două femei aveau mâinile ridicate, după cum se poate lesne observa pe piesele aflate în muzeu.
Și poziția în care sunt așezate este greșită.
Cele trei personaje au aspectul unor oameni liberi, nici vorbă să fie prizonieri.

Statuia din partea superioară a monumentului a fost reconstituită neținând seama de piesa originală, aflată în muzeu.
În loc de cap a fost montată o piesă modernistă, care nu spune nimic. A se reține, că partea superioară a monumentului antic era duală, prezentând două fețe opuse.

Piesele originale ale părții superioare ale Monumentului antic de la Adamclisi, existente la Muzeul de Arheologie din Adamclisi. Poziția gorgonelor de pe scuturi a fost modificată pe monumentul reconstituit.

Monumentul a fost reconstituit în absența pieselor scăpate în Dunăre și fără să se țină seamă de configurația inițială a metopelor.
Reconstituirea Monumentului antic de la Adamclisi poartă girul Academiei Române.
Anul înălțării monumentului antic este învăluit deocamdată în mister dar se poate estima perioada în care a fost construit monumentul, după vegetația înfățișată pe metope.
Pe componentele monumentului sunt reprezentați palmieri, arbori care cresc într-un climat cald, diferit de cel actual din Dobrogea. Cu circa 6.000 de ani în urmă, în emisfera boreală era o climă caldă. Pe teritoriul Marii Britanii, de pildă, se coceau două recolte de cereale pe an. Așa se explică și prezența palmierilor pe componentele monumentului.
Ținându-se cont de acest aspect, Monumentul colosal de la Adamclisi ar trebui să aibă o vechime estimată la circa 6.000 ani. Enigma de la Adamclisi poate fi rezolvată prin cercetare multidisciplinară, făcută asupra vestigiilor arheologice descoperite de autor în primăvara anului 1981, prin teledetecție extrasenzorială, în subsolul din jurul monumentului.
Cele două ziduri de apărare concentrice ale așezării umane necunoscute, pe care le-am pus în evidență, se intersectează cu taluzurile canalului de irigații din apropiere. Potrivit informațiilor ulterioare obținute de la localnici, rezultă că în canalului de irigații au fost găsite numeroase blocuri de piatră fasonată de tip murus dacicus. Blocurile de piatră ar fi fost extrase din sol, încărcate în basculante și duse într-o destinație necunoscută.

Eu am aruncat mănușa. Care dintre membri istorici ai Academiei Române se încumetă să o ridice? Până la elucidarea originii Monumentului antic de la Adamclisi prin săpături efectuate în jurul monumentului, restaurarea lăutărească a monumentului atârnă ca o piatră de moară de gâtul Academiei Române, vădind incompetență sau rea voință a membrilor săi.

Istoricul antic, Herodot: Dacii, cei mai drepți și mai viteji dintre traci”

De ce îndură poporul român ocara falsificării istoriei sale, a cărui strămoși au fost cei mai drepți și mai viteji dintre traci, după mărturia istoricului antic, Herodot? Sau este vorba de lașitate, cum scria un secui într-un articol publicat în ziarul România liberă, înainte de lovitura de stat din decembrie 1989? Eu nu cred că poporul român este laș; este doar dezbinat. 
”Dezbină și cucerește!” spuneau latinii în vechime, înainte de a supune alte națiuni. Când îi va veni mintea poporului român să se unească, va fi o forță de neoprit.
Trebuie căutată cauza somnolenței vremelnice pe care o manifestă o bună parte dintre români în legătură cu originea, trecutul și viitorul lor. Nu cumva de vină sunt dezinformările zilnice la care este supusă populația din România, de către vânzători de neam cu titluri academice?

Pe Columna de la Roma a fot imortalizată o scenă terifiantă: împăratului Traian îi sunt prezentate capete de soldați daci, retezate de casapi romani. Vânătorii de capete din Polinezia nu au fost singurii barbari, care practicau acest obicei macabru.

Romanii sub conducerea împăratului Traian au comis atrocități de neimaginat asupra dacilor, cu scopul de a le jefui aurul, argintul și alte bunuri dobândite prin muncă trudnică. Să spui că acești casapi sunt strămoșii poporului român și să te mândrești cu acest lucru este un fapt abominabil.
Și, mai ales, să-ți renegi strămoșii daci și să accepți denumirea de român (de la rumân) care, potrivit Dicționarului explicativ al limbii române (DEX), editat de Academia Română, era un nume de ocară folosit în Evul Mediu pentru șerbi și robi.
Și să renunți la denumirea antică a țării tale și să accepți un nume de pripas cu conotații negative de care s-ar feri orice popor în afară de urmașii dacilor, este de neconceput pentru o minte normală.

Lipsa de reacție a majorității românilor față de falsificarea istoriei milenare este incalificabilă. Sper că vom asista în curând la trezirea acestui popor obidit din ”somnul cel de moarte în care îl adânciră barbarii de tirani” și să remediem împreună ce au stricat înaintașii noștri. Să nu așteptăm ca alții să facă acest lucru în locul nostru, pentru că nu vor face. Noi înșine trebuie să ne implicăm pentru revenirea țării noastre la denumirea antică DACIA, în vederea unui statut cu adevărat european, dincolo de vorbele rostite de politicienii noștri.
Primul pas a fost făcut. Stindardul DACIEI este afișat în Parlamentul României, la Uniunea Europeană, la emisiuni de televiziune informative din România cu prilejul exercitării Președinției Uniunii Europene de către țara noastră.
Următorul pas stă în puterea noastră să-l facem: revenirea țării noastre la denumirea din antichitate – DACIA, ca să scăpăm de numele român (rumăn), care era un apelativ de ocară folosit în Evul Mediu pentru șerbi și robi.

Nota autorului.
Este simptomatic faptul, că nici un partid politic autohton nu a prevăzut în statutul său, protecția monumentelor istorice și remedierea falsurilor din Istoria României. Cum vă simțiți, stimați cititori, când copilul vostru învață la școală despre monumentul antic de la Adamclisi, că ar fi fost înălțat de împăratul roman Traian, când adevărul demonstrat cu probe materiale este altul?

Vasile Rudan

https://jurnalparanormal.ro

COMENTARII

  • Ce este Academia Romana?
   In primul rand,nu este…asa, un fel de institutie … „PATROANA”, cu subordonare de stat ori… vreunui ONG , sa o putem lua de guler deoarece „vorba lu’Kovesi: „nu-si face treaba”… Dimpotriva,este in plina „autoanaliza si autoreformare” dupa stagnarea cumplita din perioada „colegilor academicieni”…vorba lu’ …coana leana!!
   Academia Română, constituie cel mai înalt for național de consacrare, cercetare și creație , continuatorul și unicul legatar al Societății Literare Române, înființată în 1866, reorganizată în 1867 în Societatea Academică Română și, în 1879, în Academia Română.
   Academia Română reunește personalități cu adevarat deosebite din țară și străinătate a căror operă a fost si este reprezentativă pentru știință și cultură romanesca si universala!.
   Tocmai de aceea Academia Română este o instituție autonomă de interes național , cu personalitate juridică de drept public, independentă în organizarea sa și în lucrările sale de orice natură, care își desfășoară activitatea în Serviciul Națiunii Române.
   Academia Română are ca principale misiuni și obiective: 1. ocrotirea și cultivarea limbii române, a conștiinței identitare și stabilirea normelor obligatorii ale limbii române; 2. recunoașterea, promovarea și susținerea excelenței în cercetarea științifică și în domeniile creației literare, istoriei, artei și ale spiritualității românești; dar si 3. identificarea, analizarea problemelor fundamentale ale societății românești, elaborarea și comunicarea punctelor sale de vedere, din proprie inițiativă sau la solicitarea autorităților și structurilor naționale de decizie;
   Dar vorba lui Iliescu: membrilor Academiei nu poti … „sa le pui sula in coaste” ,nici in Ro. nici prin alte parti…cum mai cred unii pe diverse portaluri,mai mult sau mai putin stiintifice!!

   In schimb are dreptate cercetatorul Vasile RUDAN can scpune:
   Este simptomatic faptul, că nici un partid politic autohton nu a prevăzut în statutul său, protecția monumentelor istorice și remedierea falsurilor din Istoria României. Cum vă simțiți, stimați cititori, când copilul vostru învață la școală despre monumentul antic de la Adamclisi, că ar fi fost înălțat de împăratul roman Traian, când adevărul demonstrat cu probe materiale este altul?

 1. Bai nene Stancu Ion,fost profesor de istorie
  Ia spune concret, in ce an ai terminat Dumneata o Facultate de istorie,si unde ai auzit de „tradatorii de neam” care ti-au spus trasnaia aia pe care ar fi zis-o Traian ,cand a trecut Dunarea pfobabil pe… Podul de la Vadu Oii,facut de Ceasca?
  Si ,la ce dracu l-a mai pus Imparatul, pe Marele arhitect Apoloor sa ii faca un inutil pod langa DROBETA,
  daca tot se gandise sa dea o fuga la Mare,si sa se inoarca pe la Cerna Voda?

 2. Imparatul roman Traian, inainte de a trece granita Daciei, a afirmat ca: „Acum o SA-MI CUNOSC STRAMOSII” Traian stia ca DACII sant stramosii romanilor si nu invers.
  Inca o dovada ca Dacii sant stramosii romanilor si nu invers este afirmatia clara a consilierului PONTIFULUI de la VATICAN, bazata pe documentele din arhiva papala, ca LIMBA LATINA se TRAGE dintr-o LIMBA precursoare a DACILOR si nu intelege intelege de ce se sustine FALSUL ca limba DACILOR se trage din limba lui TRAIAN cand adevarul este invers,.
  Academia „Romana” a fost, este si va fi controlata de JIDANII BALOSI, impreuna cu curvele lor, care sau adus unul pe altul.
  Aceste falsuri istorice sant preambulul dezmembrarii Romaniei si impartirea ei intre BOZGORI si JIDANI.
  Guvernul nu vede si nu reactioneaza fiindca este compus din JIDANI romani. JIDANI greci ca Tariceanu, agenti bozgori, JIDAMI armeni etc care vor sa ingroape istoria noatra si a stramosilor nostri DACI.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.