Absurda si ilegala taxa

Absurda si ilegala taxa

0 201

De ieri, la trecerea podului dintre Fetesti si Cernavoda se percepe un nou bir, ceea ce a facut ca, la capetele de pod, sa se formeze cozi interminabile pe ambele sensuri, pentru ca taxa de trecere a intrat in vigoare fara sa se organizeze incasarea ei in asa fel incat sa se asigure fluiditatea circulatiei.
Este un bir aberant, iar sumele de platit par a fi scoase din borcanul cu bile la loto.
In acest sens, Federatia Operatorilor Romani de Transport Rutier arata ca aceasta taxa introdusa la podul de la Cernavoda incalca tratatul cu Uniunea Europeana, care tratat stabileste ca Romania a primit derogare pentru aplicarea vignetei in forma actuala pana la taxarea autostrazilor.
In acest sens, Federatia Operatorilor de Tansport Rutier a transmis o sesizare catre Comisia Europeana privind introducerea taxei, caci cei ce trec podul platesc intre circa 7 lei (motociclistii) si 70 de lei cei cu cel putin patru axe, si asta la fiecare trecere.
Parca-l vad pe Berceanu, aparand la brat cu Boc si declarand ca nu asa trebuia sa arate taxa si ca nu i-au fost intelese directivele si indicatiile si cum le-o mai fi numind el. Si asa o sa dispara inca o axa ilegala, bagata de Guvern doar o tine si se va mai aduna un banut in vistieria tocata aiurea si din incompetenta.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.