A intrat dihonia si in ograda liberala

A intrat dihonia si in ograda liberala

0 84

Calin Popescu Tariceanu a reactionat dur la afirmatiile lui Crin Antonescu, presedintele PNL, care a tinut sa asigure, luni, ca fostul premier nu va face parte din echipa sa „nici in calitate de membru, cu atat mai putin de prim-vicepresedinte”.
„Sa se controleze!”, a fost mesajul liberalului catre Antonescu.
„Ar fi bine sa se controleze cand face afirmatii in legatura cu persoana mea. Nu am avut niciun fel de discutie, nu exista niciun fel de apetenta de-a mea pentru a avea neaparat o funcþie. Nu-mi doresc functii in conducerea partidului, poate sa stea linistit, sa le ia pe cele pe care le considera, sa le stranga pe toate, mai putine, mai multe, nu am niciun fel de problema. Am suficienta experienta si cred ca am dovedit, in 20 de ani de cand sunt in PNL, ca stiu sa stau pe picioarele mele singur-singurel. Nu am nevoie de ajutorul nimanui”, a declarat, ieri, Calin Popescu Tariceanu.
Afirmatia fostului lider liberal vine ca reactie la declaratia facuta de actualul presedinte PNL. Antonescu a spus luni, intr-o conferinta de presa, ca este nevoie in continuare de pastrarea functiei de prim-vicepresedinte, insa daca se va adopta votul pe motiuni, nu-i va include in echipa sa nici pe Ludovic Orban, nici pe Calin Popescu Tariceanu.
Fostul prim-ministru liberal si-a exprimat dorinta ca PNL sa meaga pe o tendinta ascendenta.
„Problema mea e cum functioneaza partidul, in ce directie merge. Vreau ca PNL sa ramana in continuare la nivelul la care l-am adus”, a punctat Tariceanu.
Totodata, Tariceanu a facut o serie de remarci ironice la adresa actualului lider al PNL, care s-a laudat, in repetate randuri, de performantele electorale ale partidului din campania electorala. Astfel, explica liberalul, la alegerile prezidentiale, Crin Antonescu, in calitate de presedinte, a obþinut un scor foarte bun, „dar care nu este cu nimic peste scorul pe care l-a înregistrat partidul”.
„Nu vreau ca greselile pe care le fac, astazi, unii, probabil incalziþi de dorinþa consolidarii functiilor in partid, nu vreau ca lipsa de proiecte si idei sa duca partidul inapoi intr-o zona pe care credeam ca am parasit-o definitiv, in care nu putem sa jucam decat asociat la una dintre celelalte forte politice. Aceasta e preocuparea mea”, a incheiat Tariceanu, asigurand ca, dupa ce a fost presedinte al partidului si premier, nu-l mai pasioneaza sa detina o functie de conducere in partid.
Liderul deputatilor liberali a criticat formula listei deoarece ar crea impresia ca in PNL se face cariera politica si se promoveaza prin „gratiile sefului”. In opinia lui Tariceanu, modificarile statutare preconizate ar fi nedemocratice si regretabile si a reiterat ca reprezinta o contradictie fata de principiile sustinute de PNL.
„Eu ma simt intr-o mare dificultate, pentru ca nu am sa stiu cum sa le explic cetatenilor de ce PNL militeaza impotriva modificarii sistemului electoral actual, bazat pe principiul proportional si trecerea la un sistem majoritar asa numita formula in care castigatorul ia totul, dar in propriul partid aplicam acest sistem”, a mai spus deputatul liberal.

Ciudat, ascultandu-i separat iti vine sa le dai ambilor dreptate. Este drept, intr-un atac frontal, cei tineri sunt mai capabili, mai folositori in atingerea scopului. Iar scopul lui Antonescu este indepartarea din viata politica a pedelistilor, niste pseudomilitanti de dreapta si situandu-se acolo doar cu autointitularea. In acest timp, Tariceanu si altii ca el sunt dispusi la o colaborare chiar si cu echipa Basescu – Boc, chiar daca s-au mai prajit cu acestia. Asa ca nu mira divergentele.
Mai de mirare este despartirea lui Antonescu de Orban, un dur si acesta din urma. Care dintre cei doi o fi incercat sa forteze? Este inca o enigma.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.