A inceput a doua etapa a programului de realizare de spatii verzi

A inceput a doua etapa a programului de realizare de spatii verzi

0 95

In perioada 25 august – 5 septembrie se deruleaza cea de-a doua sesiune de depuneri de proiecte pentru realizarea de spatii verzi in localitati. Programul, destinat extinderii spatiilor verzi in localitati, a inceput in 2007 si se desfasoara pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea prelungiriiacestei perioade.
Pentru aceasta sesiune Guvernul a aprobat suma de 86 milioane de lei. Autoritatile locale interesate pot depune proiecte la Ministerul Meidului. Cei care nu au documentatiile pregatite, pot sa le intocmeasca de pe acum si sa astepte prima sesiune de depuneri de anul viitor, care ar putea avea loc in cursul lunii februarie.
In cadrul selectiei, au prioritate proiectele din localitatile cu numar mare de locuitori, care propun o suprafata mare de plantare si in care se va planta un numar mare de copaci. Numarul de locuitori, suprafata verde ce se va realiza si folosirea de specii autohtone sunt criterii de selectie.
Reamintim ca, in conformitate cu Ghidul de finantare, aprobat prin Ordinul ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile nr.1166/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatile locale trebuie sa pregateasca, in vederea depunerii solicitarii de finantare, un dosar care sa cuprinda urmatoarele documente:
• cererea de finantare;
• copia legalizata a hotararii consiliului local;
• copia certificatului de inregistrare fiscala;
• documente care sa ateste regimul juridic al terenului pe care se realizeaza proiectul;
• studiul de fezabilitate;
• proiectul tehnic.
Pana in prezent, in cadrul acestui Program un numar de 199 de proiecte au beneficiat de finantari nerambursabile din Fondul pentru Mediu, in suma totala de 120 milioane de lei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.