A fost Geoana blat cu Basescu, la …confruntarea decisiva, de la tv.?

A fost Geoana blat cu Basescu, la
…confruntarea decisiva, de la tv.?

0 51

Recenta Hotarare judecatoreasca in procesul Basescu versus Patriciu,a readus pe tapet penibila „confruntare decisiva”, cand Geoana a pierdut hotarator alegerile prezidentiale! „Pus sa jure cu mana pe Biblie ca nu l-a lovit pe copilul de la Ploiesti, Basescu a jurat in fata intregii Tari: „Jur ca nu l-am lovit pe copil nici cu pumnul…!” Robert Turcescu pusese intrebarea cam asa: „Puteti sa jurati pe Biblie ca nu l-ati lovit pe copil?”
Turcescu nu pronuntase cuvintul „pumn”. Normal era ca raspunsul Basescului sa fie scurt: „Jur ca nu l-am lovit!” Si punct! Raspunsul sau, „jur ca nu l-am lovit nici cu pumnul, nici cu…!” , trebuia sa starneasca replica cea mai fireasca, a lui Robert Turcescu sau macar a lui Geoana, prezent „interesat”, direct la mascarada: „Dar cu ce l-ati lovit, domnule Basescu?! Cu cotul? Cu genunchiul? Cu dosul palmei? Cu „un dos de laba”?, cum se zice in port?… Cu un cap in gura? Cu… cu o floare? Cu ce l-ati lovit daca spuneti ca nu l-ati lovit cu pumnul?!
(…)” In limba romana si in orice alta limba, comenta cu umor cunoscutul profesor universitar si specialist in Lingvistica , dl. Ion Coja, cand la intrebarea „l-ai lovit?” , raspunzi „nu l-am lovit cu pumnul” , inseamna ca recunosti ca l-ai lovit; nu negi ca l-ai lovit, ci doar precizezi ca nu l-ai lovit cu pumnul!!
De Robert Turcescu nu m-am mirat ca inghite galusca, ca si cand mintea nu-l ducea mai departe, la intrebarea „dar cu ce l-ati lovit, domnule presedinte?!” (…) M-am mirat de Geoana ca poate sa fie chiar atat de molau si sa taca, sa inghita pe nemestecate ditamai golania!! Mi-am zis ca, probabil, emotiile confruntarii l-au lipsit pe moment de uzul ratiunii. Desi, in acest caz, este vorba de un gand reflex ca sa reactionezi prin intrebarea daca nu cu pumnul, cu ce l-ati lovit? „
(…) „Culmea, nici comentatorii din echipa lui Geoana nu au reactionat ca niste oameni normali. Au tacut. Aveau consemn? Ba mai mult, tac intruna, de doi ani, se mira si azi Profesorul Ion Coja!
Dovedindu-se incapabili sa reactioneze simplu si normal, inseamna ca asa au vrut muschii lor, sa nu reactioneze! Si sa se prefaca a nu pricepe ce e la mintea cocosului sa priceapa si un Prostanac; cand cineva declara Eu nu l-am omorit cu satarul, domnule procuror! Dar cu ce l-ai omorit, nenorocitule?…
Asta e intrebarea cu care se continua dialogul intre acuzat si acuzator ! Prin raspunsul sau, acuzatul de fapt si-a recunoscut vina si nu se poate spune despre el vreodata ca a mintit atunci cand a jurat pe Biblie!
Acuzatorii au mintit, ei au impiedicat aflarea adevarului, oprindu-se la jumatatea drumului! Si asa, cu ajutorul lui Mircea Geoana si al ticalosilor din televiziunile romanesti, conchide Profesorul, „prostimea” a fost si a ramas convinsa ca Basescu a jurat pe Biblie cum ca nu l-a lovit pe copil… Cum, domnule, Basescu a jurat pe Biblie?! Pai asta e dovada suprema de nevinovatie. …Ce om bun ! Ce-au cu el nenorocitii care il ataca seara de seara la Antene?! „…(d.d.r)

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.