A doua ancheta in doua luni la Ambulanta Brasov

A doua ancheta in doua luni la Ambulanta Brasov

0 69

Ancheta la Ambulanta Brasov dupa moartea unei paciente in varsta de 44 de ani. Femeia suferise un infarct, dar cazul a fost raport la 112 ca un lesin, motiv pentru care la fata locului a fost trimisa o salvare de asistenta medicala privata. Pacienta a decedat ulterior la spital, iar DSP a demarat o ancheta. A doua la numar, dupa cea declansata in septembrie la Ambulanta Brasov, pentru un posibil abuz in serviciu prin favorizarea unei firme private.
La mijlocul saptamanii trecute, un apel primit la numarul de urgenta 112 anunta ca o femeie de 44 de ani, aflata la un hotel din Poiana Brasov, se simte rau. Directionata de dispecerul de la Ambulanta, la fata locului a ajuns o salvare de asistenta medicala privata, dar cazul s-a dovedit a fi un infarct, nu un lesin, cum s-a crezut initial. Medicii au cerut ajutorul echipajului SMURD, dar pacienta a decedat ulterior la spital. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a dispus un control la Ambulanta din BraÅŸov, iar Directia de Sanatate Publica a demarat ancheta.
Potrivit reprezentantilor Ambulantei Brasov apelul primit la 112 anunta o stare post lipotimica; motiv pentru care, mai ales ca nu avea salvari disponibile, dispecerul de la Ambulanta a decis sa trimita la fata locului o ambulanta privata.
Ambulanta Brasov a mai fost implicata intr-un scandal la sfarsitul lunii septembrie cand procurorii au deschis un dosar penal impotriva mai multor multi angajati suspectati ca ar fi favorizat o companie privata care asigura asistenta medicala la domiciliu. Se pare ca medicul sef operativ le-ar fi impus dispecerilor Ambulantei sa directioneze firmei private 7 curse pe zi, decontate de CAS Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.