Pensionarii brasoveni nu se mai inghesuie la tratament!

Pensionarii brasoveni nu se mai inghesuie la tratament!

0 578

Varstnicii din Brasov nu mai stau la cozi cu noaptea-n cap, asa cum faceau in urma cu cativa ani pentru a pleca la bai. La Casa Judeteana de Pensii, nevoita pana acum sa ceara suplimentarea numarului de locuri, raman bilete de tratament pentru fiecare serie de plecare. Motivul este ca multi varstnici ca nu-si mai permit sa plece in vacanta

Varstnicii din Brasov nu mai stau la cozi cu noaptea-n cap, asa cum faceau in urma cu cativa ani pentru a pleca la bai. La Casa Judeteana de Pensii, nevoita pana acum sa ceara suplimentarea numarului de locuri, raman bilete de tratament pentru fiecare serie de plecare. Motivul este ca multi varstnici ca nu-si mai permit sa plece in vacanta.

In urma cu doi ani, sute de brasoveni stateau la coada dis de dimineata pentru a prinde un bilet de tratament in statiunile din tara. Acum pensionarii nu se mai inghesuie pentru un loc la tratament balnear. Pentru seria cu plecare din 8 iunie, de exemplu, au fost repartizate 375 de bilete de tratament. In ultima zi de ridicare a biletelor, mai erau disponibile 110. Chiar si la liber, tot nu au putut fi repartizate toate.

Delia Stanciu, purtator de cuvant al Casei Judetene de Pensii Brasov, spune ca au ramas disponibile bilete chiar si seria trecuta, pe cand altadata se solicita marirea numarului de locuri si se cerea de la CNPP sa ne mai aloce bilete.pensionari tratament

Pensionarii platesc pentru un bilet de tratament o suma egala cu jumatate din pensia pe care o incaseaza. Varstnicii recunosc ca altfel nu si-ar permite sa plece la tratament. Altii, insa, nu pot pleca nici macar in aceste conditii.

Biletele de tratament balnear se acorda individual, o persoana putand beneficia de aceasta oportunitate o singura data pe parcursul unui an calendaristic. In momentul in care ajung in statiune, pensionarii trebuie sa aiba asupra lor cardul de sanatate activat la medicul de familie si sa cunoasca pinul acestuia.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.