DSS are nevoie urgenta de cel putin 40 de angajati

DSS are nevoie urgenta de cel putin 40 de angajati

0 831

Toate centrele din subordinea Directiei de Servicii Sociale Brasov, fie ca e vorba de cele in care se ingrijesc copiii, batrani sau persoane cu handicap, se confrunta cu probleme mari de personal. Motivul? Salariile de mizerie

Toate centrele din subordinea Directiei de Servicii Sociale Brasov, fie ca e vorba de cele in care se ingrijesc copiii, batrani sau persoane cu handicap, se confrunta cu probleme mari de personal. Motivul? Salariile de mizerie i-au facut pe multi sa paraseasca sistemul. Daca nu se vor face angajari, de anul viitor este posibil ca aceste centre sa se inchida.

312 posturi aprobate in organigrame si doar 196 de angajati. Restul posturilor de la Directia de Servicii Sociale sunt libere dupa ce multi au ales sa lucreze la privat sau in strainatate pe salarii mai mari. Media salariala la Directia de Servicii Sociale este de 1045 de lei; salariile de mizerie ii descurajeaza pe putinii car ar vrea sa se prezinte la examene, spune Mariana Topoliceanu, director executiv DSS Brasov.camin batrani1

Daca nu se vor gasi urgent solutii pentru a-i stimula pe acesti angajati este posibil ca centrele din subordinea Directiei de Servicii Sociale sa nu mai primeasca de anul viitor acreditarile.

Miercuri reprezentanti ai directiilor de servicii sociale din toata tara s-au intilnit la Brasov pentru a discuta situatia delicata in care se afla sistemul iar un urma discutiilor au decis sa inainteze ministerelor implicate un memoriu prin care cer aplicarea legii salarizarii.

Din lipsa personalului s-a ajuns ca, de exemplu la Caminul pentru Persoane Varstnice din Noua, pe tura de noapte o infirmiera sa supravegheze 132 de pensionari..

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.