Expozitie de grafica poloneza la Muzeul de Arta

Expozitie de grafica poloneza la Muzeul de Arta

0 234

In luna septembrie Muzeul de Arta Brasov va gazdui un eveniment de exceptie in peisajul expozitional brasovean. Inaugurata anul trecut la Vilnius (Lituania) si itinerata in primavara acestui an la Cluj-Napoca, expozitia de grafica European Crossroads – Trace of Being, organizata cu sprijinul Institutului Polonez din Bucuresti, va putea fi vizitata si de publicul brasovean in perioada 9 septembrie – 5 octombrie 2008. Expozitia reuneste lucrarile a patru artisti europeni de marca: Jacek Szewczyk (rectorul Academiei de Arta din Wroclaw), Christopher Nowicki (cetatean american, profesor la Academia de Arta din Wroclaw, Mikael Kihlman (Stockholm) si Orjan Wikstr?m (Stockholm, Paris).
Cei patru artisti s-au cunoscut in cadrul unor expozitii si simpozioane la care au participat in ultimele doua decenii. Desi sunt individualitati artistice distincte, practica tehnici grafice diferite (mezzo-tinta, tus, point seche, acuarela si tehnica mixta), fiecare imbratisand un univers imaginar propriu, datorita preocuparilor si sensibilitatilor comune, a interesului pentru exploatarea posibilitatilor expresiei grafice, au hotarat sa expuna impreuna, reunindu-se intr-un grup informal. Titlul expozitiei doreste sa semnifice afinitatile si prietenia ce-i leaga prin intermediul artei in pofida viziunilor artistice diferite si a distantelor ce-i separa.
Pana atunci, insa, iubitorii de arta din Brasov se pot bucura de expozitia de pictura Terravision, semnata de artista Luminita Gliga.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.