Expozitie de grafica poloneza la Muzeul de Arta

Expozitie de grafica poloneza la Muzeul de Arta

0 64

In luna septembrie Muzeul de Arta Brasov va gazdui un eveniment de exceptie in peisajul expozitional brasovean. Inaugurata anul trecut la Vilnius (Lituania) si itinerata in primavara acestui an la Cluj-Napoca, expozitia de grafica European Crossroads – Trace of Being, organizata cu sprijinul Institutului Polonez din Bucuresti, va putea fi vizitata si de publicul brasovean in perioada 9 septembrie – 5 octombrie 2008. Expozitia reuneste lucrarile a patru artisti europeni de marca: Jacek Szewczyk (rectorul Academiei de Arta din Wroclaw), Christopher Nowicki (cetatean american, profesor la Academia de Arta din Wroclaw, Mikael Kihlman (Stockholm) si Orjan Wikstr?m (Stockholm, Paris).
Cei patru artisti s-au cunoscut in cadrul unor expozitii si simpozioane la care au participat in ultimele doua decenii. Desi sunt individualitati artistice distincte, practica tehnici grafice diferite (mezzo-tinta, tus, point seche, acuarela si tehnica mixta), fiecare imbratisand un univers imaginar propriu, datorita preocuparilor si sensibilitatilor comune, a interesului pentru exploatarea posibilitatilor expresiei grafice, au hotarat sa expuna impreuna, reunindu-se intr-un grup informal. Titlul expozitiei doreste sa semnifice afinitatile si prietenia ce-i leaga prin intermediul artei in pofida viziunilor artistice diferite si a distantelor ce-i separa.
Pana atunci, insa, iubitorii de arta din Brasov se pot bucura de expozitia de pictura Terravision, semnata de artista Luminita Gliga.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.