Euro Under 21 – „Final de meci nebun, România în Paradis după...

Euro Under 21 – „Final de meci nebun, România în Paradis după 4-2 cu Anglia”!

0 220

Toți microbiștii de fotbal sunt extrem de bucuroși, reprezentativa under 21 a României a învins, vineri, la Cesena, cu scorul de 4-2 (0-0), selecţionata Angliei, în etapa a doua a grupei C de la Campionatul European de tineret. România a învins incredibil Anglia după un final dramatic. Puşcaş a deschis scorul în minutul 76, Gray a egalat în 79, Hagi a înscris în 85, Abraham a egalat în 86, iar Florinel Coman a închis jocul cu două goluri înscrise în minutele 88 şi 90+3
Tricolorii au învins şi în prima etapă, scor 4-1 cu Croaţia, astfel că sunt pe primul loc în clasament, cu şase puncte.
Urmează meciul cu Franţa pentru tricolori, pe 24 iunie, de la ora 22:00, care au 6 puncte după două meciuri.

Clasament Grupa C:
1. România (8-3) 6 puncte,
2. Franța (3-1) 6 puncte
3. Anglia (3-6) 0 puncte
4. Croația (1-5) 0 puncte

Program/rezultate Grupa C:

18 iunie 2019: România – Croația 4-1, Anglia – Franța 1-2
21 iunie 2019: Anglia – România 2-4, Franța – Croația 1-0
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00).

Declarații după meci
Mirel Rădoi, selecționer România U21: „E o victorie istorică, sunt în stare de șoc”

După victorie românilor, U21 cu Anglia cu 4-2, la EURO 2019, iar selecţionerul Mirel Rădoi a spus că este cea mai frumoasă seară din cariera sa. Rădoi a spus că nu şi-a găsit cuvintele după meciul nebun de la Cesena.
Rădoi a apărut extrem de bucuros în faţa microfonului:
„Mă bucur că băieţii au înţeles foarte rapid ce trebuie făcut. Eu mă simt obosit, mă gândesc cum se simt băieţii. În momentele grele, mai ales după a doua egalare, suporterii au început să ţipe de parcă erau România. E cea mai bucurosă seară din cariera mea. Jucătorii simt această emulaţie şi această energie pozitivă. Poate de asta şi trec peste momentele dificile.
Cu toţii ne vom bucura în această seară de parcă am câştigat o finală. Mâine vom începe să pregătim meciul cu Franţa. E o victorie istorică, trebuie să sărbătorim. Nu putem trece peste ea. N-am avut forţa să le mai vorbesc în vestiar, sunt încă în stare de şoc, nu-mi găsesc cuvintele”
, a spus Mirel Rădoi, după victoria cu Anglia, la microfonul FRF TV.

Selecţionerul Angliei: „Este foarte dezamăgitor. Chiar şi atunci când adversarii au înscris contrar cursului jocului, tot de noi mi-a plăcut”

Selecţionerul echipei under 21 a Angliei, Aidy Boothroyd, s-a declarat dezamăgit de înfrângerea din meciul cu România, scor 2-4, el precizând că a crezut că formaţia sa, extraordinară în unele momente, se va impune, scrie News.ro.
„După cum vă puteţi imagina, sunt foarte supărat că, după doi ani de pregătire şi calificări ieşim într-un mod foarte dezamăgitor. Am fost puţin amorţiţi în prima repriză, dar în a doua am crezut că o singură echipă va fi câştigătoarea. Am fost extraordinari în unele momente şi chiar şi atunci când adversarii au revenit în joc şi au înscris contrar cursului jocului, tot de noi mi-a plăcut. Este foarte dezamăgitor. Dacă greşeşti la acest nivel, eşti pedepsit”, a spus Boothroyd, potrivit site-ului federaţiei engleze.
„După cum vă puteţi imagina, sunt foarte supărat că, după doi ani de pregătire şi calificări ieşim într-un mod foarte dezamăgitor. Am fost puţin amorţiţi în prima repriză, dar în a doua am crezut că o singură echipă va fi câştigătoarea. Am fost extraordinari în unele momente şi chiar şi atunci când adversarii au revenit în joc şi au înscris contrar cursului jocului, tot de noi mi-a plăcut. Este foarte dezamăgitor. Dacă greşeşti la acest nivel, eşti pedepsit”, a spus Boothroyd, potrivit site-ului federaţiei engleze.

Ionuț Radu, în lacrimi după meciul cu Anglia: „Unde nu au ajuns picioarele a ajuns inima. O să ajungem foarte departe”

Ionuț Radu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României în meciul cu Anglia, având niște intervenții de excepție care au ținut în viață echipa lui Mirel Rădoi. Portarul naționalei de tineret a declarat că a plâns la finalul partidei, precizând totodată că echipa a jucat cu inima: „Unde nu au ajuns picioarele a ajuns inima”.
Am și acum pielea de găină. Am plâns după meci. Dumnezeu lucrează pentru noi și sunt convins că vom ajunge extraordinar de departe.
Ne bucurăm că v-am făcut să vă uitați din nou la echipa națională. Trăim un moment fantastic al carierei noastre și sperăm să nu se termine. Vă mulțumim. Hai, România!”
, a spus Ionuț Radu, pentru FRF TV.
„Nu știu ce pot să mai spun. Sunteți un popor extraordinar. Ne-ați făcut mândri că suntem români. Ne-ați împins de la spate, unde nu au ajuns picioarele a ajuns inima. Noi am jucat cu inima în seara asta şi asta s-a văzut la sfârşit. Am vorbit la început cu băieţii că avem o ţară întreagă care ne susţine şi suntem foarte mândri că v-am făcut fericiţi şi că v-am refăcut să vă uitaţi la meciurile naţionalei. Echipa asta o să ajungă foarte departe. Să nu mă credeţi nebun când o spun, dar o să ajungem foarte departe. A fost cel mai important meci din cariera tuturor. S-a dovedit că am avut mai multă dorință. Nu mi-e frică să merg cu ei la război. Este un meci istoric. O victorie istorică. Am dat totul și suntem mândri că suntem români”, a mai spus Radu.

Gheorghe Hagi: „Aurul României sunt jucătorii tineri. Cred că v-aţi convins de calitatea lui Coman, şi voi şi patronul FCSB”

Gheorghe Hagi s-a declarat fericit după victoria naţionalei de tineret în meciul cu Anglia, scor 4-2, de la Campionatul European de tineret. El a menţionat că „aurul României sunt jucătorii tineri” şi că echipa U21 trebuie să fie foarte inteligentă la ultima confruntare din grupă, cu Franţa, informează News.ro.
N-a fost uşor, o echipă foarte bună a Angliei, cu multă personalitate… Dar ai noştri s-au sacrificat, au alergat, s-a dovedit că au calitate foarte mare individual. Sunt fericit. Coman acum e bun? Trebuie să aveţi răbdare şi totul o să vină, totul se construieşte. Ca orice suporter am trăit meciul. Sunt suporter, am avut momente în care am suferit mult şi momente în care a sosit fericirea. Văd că nu e prea mare diferenţă între jucătorii englezi şi cei români. Trebuie să fim mai încrezători că putem să devenim cei mai buni. Să se odihnească, să fie liniştiţi. Ei cu şansă pot să ajungă acolo sus. Dacă ieşeam noi campioni nu mai era loc de nimic. Ei probabil sunt motivaţi să ne depăşească. Un succes mare se creează cu mici detalii. În momentele cheie ies în evidenţă anumite lucruri, ca în seara asta. Jucători care au făcut diferenţa, bara, Radu a scos o minge fabuloasă, calitatea lui Coman pe care o ştiam, cred că v-aţi convins şi voi şi patronul Stelei (n.r. FCSB). Ce penalti a scos… E fabulous. Are calitate”, a spus Hagi.
Gheorghe Hagi a precizat că naţionala de tineret s-ar califica în semifinale chiar şi în cazul unui eşec cu Franţa, dar trebuie să joace la victorie. “Cred că suntem calificaţi chiar dacă pierdem cu Franţa. Să nu pierdem la scor… Ei trebuie să joace la victorie. O refacere bună, Mirel va gândi ce strategie să facă. Sunt jucători foarte inteligenţi şi foarte buni. Meciul trei se joacă cu mintea, trebuie să fim foarte inteligenţi. Mirel cred că a adus la echipă personalitatea lui, dă echipei siguranţă. Jucătorii se simt ocrotiţi, se simt puternici, le transmite linişte şi putere şi copiii au nevoie de aşa ceva, să le dea curaj, să le dea încredere…
Aurul României sunt jucătorii tineri. Sunt atât de fericit… Ne-au făcut să fim mândri. I-au bătut şi bravo lor. Eu sunt acum în linia a doua. Jucătorii trebuie să scrie istoria în teren şi ei au scris-o. Să le placă să muncească, să fie modeşti şi când intră pe teren să fie foarte ambiţioşi”, a adăugat fostul internaţional.
Au marcat: Gray ’79, Abraham ‘87 / Puşcaş ’76 (penalti), Ianis Hagi ’85, Coman ’89, ‘90+3
În celălalt meci al grupei, Franța a învins Croaţia, scor 1-0.
Urmează meciul cu Franţa pentru tricolori, pe 24 iunie, de la ora 22:00, care au 6 puncte după două meciuri.

Gazzetta dello Sport: „Final de meci nebun, România în Paradis după 4-2 cu Anglia”

Presa intenațională relatează pe larg victoria României împotriva Angliei (4-2, Euro Under 21), iar Gazzetta dello Sport titrează pe prima pagină a ediției on-line următoarele: „Final nebun, România în Paradis: 4-2 cu Anglia”.

L’Equipe: „România i-a aplicat o corecţie Angliei şi a accentuat presiunea asupra Franţei”

„România i-a aplicat o corecţie Angliei şi a accentuat presiunea asupra Franţei”, a scris L’Equipe, după victoria tricolorilor în meciul de vineri, scor 4-2, din etapa a doua a Grupei C a CE de tineret.
„După demonstraţia neaşteptată în faţa Croaţiei, marţi (4-1), România şi-a oferit scalpul Angliei (4-2), într-un meci nebun. Englezii sunt eliminaţi. <Albaştii>, care îi vor înfrunta pe români, luni, sunt preveniţi. Meciul a început într-un ritm frenetic, între englezii periculoşi la şuturi şi românii atât de rapizi şi eficace pe contraatac. (…) La revenirea de la vestiare, era greu de prevăzut cum ar putea pierde Anglia: dominaţia celor „trei lei” era totală. Pe linia porţii, Radu îşi multiplica intervenţiile pentru a menţine România în viaţă.
AdvertisementAnglia şi-a spart dinţii şi a căzut iar uşor, comiţând un al treilea penalti în două meciuri. Dar, spre deosebire de <albaştrii>, marţi, românii nu s-au lăsat rugaţi pentru a lua conducerea. (…) România, prima în Grupa C, i-a aplicat o corecţie Angliei şi a accentuat presiunea asupra Franţei. Orice alt rezultat în afara victoriei cu Croaţia îi pune pe <albaştri> în pericol la acest Euro”, a comentat L’Equipe.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.