Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în vizită la Brașov și Săcele

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în vizită la Brașov și Săcele

0 275

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vizitat marți, în municipiile Brașov și Săcele, obiective din domeniul sănătății publice. Vizita a început cu sediul PSD Brașov, acolo unde a anunțat ce investiții va face Guvernul în unitățile medicale din județul Brașov. A ajuns, apoi, la Spitalul Clinic Județean de Urgență, s-a întâlnit, la Prefectură, cu managerii de spitale din Brașov, iar ulterior a vizitat unitatea medicală din municipiul Săcele.

La sediul PSD, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, alături de conducerea organizației au prezentat mai multe informații legate de investiții și masuri aferente zonei de sănătate de pe raza județului Brașov.
In sinteza acestea sunt (conform prezentării pe fb)
* Guvernul a făcut investiții, precum Maternitatea modernizată cu bani dintr-un proiect al Băncii Mondiale, anul trecut s-a montat și aparatul de rezonanță magnetică nucleară (RMN) la Spitalul Județean. Acum ceva timp am fost la Brașov și am avut câteva discuții cu cei din conducerea Spitalului Județean, referitoare la numărul de paturi la terapie intensivă, la posibilitatea introducerii chirurgiei cardiace în Brașov, precum și la dotarea spitalelor mici, pe care noi le considerăm spital de suport. Acum am vești bune!
* În 8 aprilie s-a semnat contractul de finanțare a noii unități de primiri-urgențe la Brașov, cu finanțare de la Banca Mondială și bugetul de stat.
* În cadrul Ministerului Sănătății, bugetul pentru investiții de anul acesta este unul istoric, cu 84% mai mare decât cel de anul trecut, ajungând la 1.183.000.000 de lei.
* Anul trecut s-au majorat salariile medicilor și a personalului mediu, anul acesta dotăm spitalele cu aparatură medicală, pentru că avem nevoie de medici în țară, care au nevoie și cu ce să lucreze, nu doar salarii mai mari. Astfel, prin ordin de ministru, s-au stabilit criteriile de repartizare a fondurilor.
* În baza acestui acord, Spitalul Făgăraș din județul Brașov va primi 178.800 de lei, bani solicitați de conducerea unității făgărășene pentru aparatură medicală.
* Spitalele din Zărnești și Rupea, de asemenea vor fi finanțate anul acesta, tot pentru aparatură medicală.
* Spitalul Clinic de Urgență Brașov va avea finanțare în valoare 5.500.000 de lei pentru un angiograf și pentru achiziția unor ventilatoare mecanice, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie va primi finanțare pentru un mamograf și 15 incubatoare, Spitalul clinic de Urgență pentru Copii va primi finanțare pentru un aparat RMN, iar Spitalul de Pneumoftiziologie, pentru un computer tomograf.
* Sorina Pintea a amintit și de discuțiile cu ocazia vizitei anterioare la Brașov, despre reorganizarea secției de Terapie Intensivă, prin suplimentarea numărului de paturi cu 20.
➡️Doamna ministru a vizitat astăzi, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și Spitalul municipal Săcele și a avut o întrevedere cu managerii spitalelor din județul Brașov.

Conferinta de presa a ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, la sediul PSD Brasov

Publicată de PSD Brasov pe Marţi, 16 aprilie 2019

Vizita la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, unitate care este în plină renovare.
La întâlnirea cu ministru Sănătății, Sorina Pintea s-au purtat discuții despre lucrările de aici, dar și despre problemele cu care se confruntă spitalul. Despre toate acestea a vorbit noul manager al unității, Călin Cobelschi. Acesta a prezentat și câteva dintre cele mai importante investiții care se vor face în infrastructura medicală, dar a clarificat și situația cu care s-a confruntat acum câteva săptămâni, atunci când Spitalul Județean de Urgență Brașov a fost amendat de Ministerul Sănătății.

VIDEO Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, despre investițiile din spitalele brașovene

Spitalul şi Sala Polivalentă, prinse cu documentaţii în investiţiile pe 2019
La nivelul municipiului Brașov, pe lista marilor investiţii, se află şi câteva dintre proiectele pe care cetăţenii le-au indicat ca prioritare, în sondajul realizat de Banca Mondială.
Printre nominalizari se regăsește Spitalul Regional și Sala Polivalentă ce va fi amplasată pe locul fostului stadion municipal. Cele două proiecte au o alocare 3,2 milioane de lei, dintre care 200.000 pentru studiul de prefezabilitate al spitalului, iar 3 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate al sălii polivalente.
Legat de cele două proiecte primarul George Scripcaru declara: „Pentru Spitalul Regional, am solicitat autorităţilor locale din judeţele Harghita şi Covasna mai multe date statistice privind necesarul lor de servicii medicale, iar studiul de prefezabilitate va fi gata în aproximativ o lună. Pentru Sala polivalentă, zilele acestea vom semna contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic”.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.