84 de morti si niciun vinovat la Brasov

84 de morti si niciun vinovat la Brasov

0 109

La 21 de ani de la revolutie, brasovenii nu stiu cine a ordonat sa se traga in 22 decembrie 1989 in centrul orasului! Bilantul acelor zile este sumbru la Brasov: 84 de morti si 203 raniti. Luptatorii de atunci spun ca multi participanti la Revolutie nu au mers sa-si ridice certificatele de revolutionar. Presa a descoperit de-a lungul vremii ca in randul revolutionarilor s-au strecurat impostori, unii dintre ei cercetati penal pentru fapte extrem de grave.
Pe 21 decembrie 1989 in jur de 1000 de angajati de la intreprinderea de constructii aeronautice au avut curajul disperat de-a iesi in strada pentru a protesta impotriva dictaturii comuniste. Animatorul miscarii a fost Ioan Demi, primul care le–a cerut colegilor sa-l insoteasca in marsul spre Brasov. Multi dintre fostii sau actuali angajati de la Ghimbav au venit ieri la troita din fata Prefecturii pentru a omagia memoria colegilor trecuti in nefiinta. Desi mii de brasoveni si-au riscat atunci viata pentru libertate, cei care au solicita si obtinut certificate de revolutionar sunt mult mai putini. Printre ei, insa, s-au strecurat impostori, multi cu trecuturi dubioase, care au patat imaginea Revolutiei la Brasov si in tara.
In decembrie 89′ zeci de copii, tineri si batrani au cazut secerati de gloante pe strazile Brasovului. Bilantul sangeros al acelor zile s-a facut insa mult mai tarziu, cand a iesit la iveala dimensiunea reala a tragediei: 84 de morti si 203 raniti. Mai grav este ca nimeni nu a platit nici pana astazi pentru uciderea lor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.