75 de masini pe un loc de parcare, la Brasov

75 de masini pe un loc de parcare, la Brasov

0 183

75 de masini pe un loc de parcare, la Brasov

Nu am o statistica despre (ne)existenta locurilor de parcare din celelalte localitati principale din tara, insa la Brasov s-a ajuns ca 150.000 de posesori de autoturisme sa se inghesuie pe doar 2.000 de asemenea locuri. Impartiti: nu ies 75 de masini pe loc?
Una dintre cele mai aglomerate zone, in acest sens, este, se intelege, centrul orasului, unde cu greu se gaseste un loc de parcare.
Astfel, multi soferi sunt nevoiti sa isi lase masinile in locuri destinate persoanelor cu handicap sau unde stationarea este interzisa, asa ca firmele care se ocupa cu ridicarea vehiculelor parcate ilegal primesc zilnic 10-15 ordine de ridicare, dupa care, pentru a-si recupera autoturismul brasovenii sunt nevoiti sa plateasca o taxa de 380 de lei, la care se adauga amenda de 180 de lei si trei puncte de penalizare.
Daca centrul Brasovului este in halul descris mai sus – cine trece pe acolo a vazut si stie – lucrurile prin cartiere nu stau cu mult mai bine. Se stie cum, in multe cartiere, si ma refer la cele de blocuri, acestea au fost construite cam inghesuit, astfel ca si aici se ivesc din ce in ce mai des probleme cu parcarea masinilor, care se inmultesc si prin reintoarcerea multora dintre cei plecati sa lucreze in strainatate. In fata sau in spatele unor blocuri Primaria a amenajat parcari pentru riverani, in detrimentul zonelor verzi, parcari care, scoase la licitatie, aduc bani frumusei bugetului local, dar si acestea sunt, in multe cazuri, insuficiente.
In tot acest timp, planurile municipalitatii de realizare a unor parcari, de altfel in zone neindicate de anumite studii si contestate de ecologisti, cum ar fi Parcul Titulescu sau Spitalul Militar, raman la stadiul de proiect. Oare in locul atator cladiri care se ridica in asa fel incat strica armonia arhitecturala a orasului nu se pot amenaja parcari, chiar sub si supraetajate, pe cateva niveluri rezonabile?
Dar se pare ca a gandi nu este un atribut al celor care conduc Brasovul, asa ca mai va pana la rezolvarea, macar partiala, a problemei parcarii pentru cele 150.000 de masini ale brasovenilor, basca cele ale turistilor, atatia cat mai vin.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.