5 ore de greva spontana la Depoul de Locomotive Brasov

5 ore de greva spontana la Depoul de Locomotive Brasov

0 105

 

200 de angajati ai Societatii Comerciale Reparatii Locomotive din cadrul CFR Calatori au oprit lucrul pentru ca nu si-au primit salariile. Oamenii se declara nemultumiti si de conditiile de lucru, dar si de pierderea mai multor privilegii. Ceferistii au renuntat la protest doar dupa ce au primit asigurari de la Bucuresti ca salariile vor intra in conturi in urmatoarele doua zile.
Greva a fost declansata ieri dimineata la ora 7 si a tinut pana la pranz. Oamenii au intrerupt lucrul in depoul de reparare a locomotivelor pentru ca nu si-au primit salariile in data de 15 dar se plang ca societatea nu le asigura echipamentele de protectie si nu au apa calda la locul de munca desi lucreaza la minus 10 grade Celsius.
Revendicarile sunt sustinute de Adrian Selegean – vicepresedinte al Federatiei SMRL Depoul Brasov si Romeo Aldea – presedinte al Comitetului Sindicatului Mecanicilor si Reparatorilor de Locomotive din Brasov 
La Brasov a venit si presedintele Federatiei Reparatorilor de Locomotive din Romania, Emilian Bunescu, care a purtat discutii atat cu directorul societatii cat si cu angajatii pentru deblocarea situatiei.
Dupa primele discutii s-a aflat ca banii ceferistilor brasovenui existau in contul Trezoreriei. 
Doar in urma asigurarilor primite din partea directorilor de la Bucuresti, oamenii au fost de acord sa opreasca actiunea de protest. Protestatarii au obtinut promisiuni ca vor intra in posesia banilor cuveniti in urmatoarele doua zile. La nivel national, in cele 14 depouri unde se fac reparatii la locomotive au protestat circa 1000 de angajati.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.