35.400 de kilograme de fier vechi din gospodaria proprie!

35.400 de kilograme de fier vechi din gospodaria proprie!

0 1862
Este declaratia in fals a unui brasovean, care a vandut timp de doi ani uriasa cantitate de fier vechi unei societati specializate in colectarea deseurilor metalice. Barbatul in varsta de 53 de ani este cercetat acum pentru evaziune fiscala in urma unui control efectuat de politisti ai Sectiei Regionale de Politie Transporturi Brasov la societatea colectoare.
In evidentele contabile ale acesteia, oamenii legii au constatat ca barbatul figura in perioada anilor 2008 – 2010 ca ar fi predat in repetate rinduri cantitatea totala de 35.400 kilograme materiale feroase si neferoase. Pentru a se sustrage platii impozitului de 16%, declarase ca fierul vechi provine din gospodaria proprie. 
Politistii au actionat in cadrul unei ample actiuni de control la nivel national, din programul „RailAction Day 24 blue“, un concept al RAILPOL – reteaua fortelor de politie cu atributii in transporturile feroviare din tarile Uniunii Europene.
In urma actiunii, 50 de persoane fizice sint cercetate pentru comiterea infractiunii de furt si infractiuni conexe, de la acestea fiind recuperate 16.833 de kilograme de metale si 52 de kilograme de cupru.
Politistii au controlat si 2.306 de societati comerciale care desfasoara activitati de colectare si valorificare de deseuri reciclabile feroase si neferoase.
Oamenii legii au intocmit 40 de dosare economice, au aplicat 38 de sanctiuni contraventionale la Legea 38/2004 si au recuperat 34.164 de kilograme de metale si 698 de kilograme de cupru.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.