30 milioane de lei de la Guvern pentru Catedrala Mantuirii Neamului

30 milioane de lei de la Guvern pentru Catedrala Mantuirii Neamului

0 187

Acesti bani reprezinta suma pe care premierul. Tariceanu a anuntat ca Guvernul Romaniei o va aloca bani, intr-o prima faza, pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului. Acesta suma va fi stransa in cadrul unei subscriptii publice deschise ieri de premierul Calin Popescu-Tariceanu, dupa semnarea protocolului de colaborare cu Biserica Ortodoxa Romana privind incluziunea sociala. Suma care ar reprezenta aproximativ 10 milioane de euro, este suma cu care Guvernul va contribui la deschiderea acestei subscriptii. Premierul a facut totodata apel catre cetateni, cu scopul ca societatea sa raspunda acestei initiative a Guvernului.


??????????? „Cunosc preocuparile pe care le aveai, precum ai dorinaa pe care fostul Patriarh a avut-o de a se construi o noua Catedrala Patriarhala. Intelegem nevoia de a realiza acest proiect si, inspirat de de frumoasele cuvinte pe care le-ati rostit inainte si de ideile, mai ales, pe care incercati sa le promovati, de a readuce solidaritatea umana ca o valoare a unei societati civilizate, a unei societati moderne, vreau sa fac publica propunerea de a deschide o subscriptie publica pentru a asigura finantarea necesara construirii Catedralei Patriarhale”, a declarat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.


??????????? Catedrala Mantuirii Neamului va fi construita dupa proiectul arhitectului Gheorgha Bratiloveanu . Dupa dezbateri aprinse, proiectul a fost aprobat de Senatul Romaniei pe 2 octombrie 2004, fiind mai apoi publicat ca lege in 29 octombrie 2004. Acesta este un proiect nou, printre multe altele, care au inceput inca de la castigarea independentei Romaniei fata de Imperiul Otoman in1877. Despre construirea acestei catedrale s-a discutat de mai mult de 127 de ani, printre sustinatori aflandu-se patriarhul Miron Cristea ?i mireanul George Calinescu.


??????????? Acest proiect se pare ca tine seama de toate detaliile, atat cele arhitecturale – care cuprind explicit stilurile traditionale din majoritatea tinuturilor locuite de romani – pana la asezarea in Parcul Carol din Bucuresti. HramulCatedralei Mantuirii Neamului Romanesc va fi Sfantul Andrei. Catedrala se va ?ntinde pe 1800 metri patrati, cu 87,60 m in lungime si 52 m in latime. Ea va avea o inaltime de 95,60 m la varful crucii.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.