3 variante pentru terminalul aeroportului

3 variante pentru terminalul aeroportului

0 107
Conducerea Consiliului Judetean Brasov ia in considerare trei variante de finalizare a  aeroportului international de la Ghimbav. Obiectivul va fi construit fie de catre un investitor privat, fie de stat, fie printr-un parteneriat public-privat.
Cele trei variante vor fi prezentate in sedinta de plen de joi, alaturi de un raport al demersurilor facute  pana acum pentru construirea aeroportului.
Pentru stabilirea constructorului pistei aeroportului international de la Ghimbav a fost nevoie de respingerea unei serii de 3 contestatii referitoare la expertiza in domeniu si pretul la care firma Vectra Service si-a adjudecat licitatia.
Urmatorul pas este gasirea celei mai bune solutii pentru construirea turnului de control, a terminalului de pasageri si a constructiilor conexe. Pentru acestea, vicepresedintele CJ Brasov Mihai Pascu a identificat trei variante, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei.
Daca una dintre ele este investitorul privat, o alta varianta ar fi un parteneriat public-privat. Pentru aceasta, insa, Guvernul trebuie sa treaca terenul din domeniul public al statului in cel privat al Consiliului Judetean.
Cea de a treia varianta ar fi construirea aeroportului de catre autoritatile publice locale si centrale, insa este destul de putin probabil ca in aceasta perioada de criza sa se gaseasca la bugetul de stat 64 de milioane de euro care sa fie transferate catre Consiliul Judetean.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.