3.000 de someri s-au calcat in picioare la ITC

3.000 de someri s-au calcat in picioare la ITC

0 82

Aproape 3000 de brasoveni s-au inghesuit ore bune la coada pentru un loc de munca!
90 de firme din toate domeniile de activitate au oferit la ITC peste 250 de locuri de munca in peste 60 de meserii. Daca angajatorii au reusit sa stranga un teanc serios de CV-uri dela cei aflati in cautarea unui loc de munca, multi candidati s-au aratat dezamagiti de oferta.
Majoritatea celor mai bine de 2000 de persoane care s-au asezat dis de dimineata la coada la ITC pentru a lua parte la targul de joburi sunt someri sau persoane aflate de ceva vreme in cautarea unui loc de munca. Indiferent de pregatire si calificare, toti aveau speranta ca vor reusi sa se angajeze.
Dupa ore bune de asteptare au reusit sa intre in invalmaseala din interior unde au dat din nou din coate pentru a ajunge la angajatori. Targul de joburi a fost organizat de doua firme private si face parte din proiectul „Agent – program de masuri active integrate pentru someri“. Proiectul are o valoare de 1.900.000 de lei si este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. De asemenea, la targ au fost prezente citeva centre educationale, care deruleaza proiecte cu finantare europeana, oferind cursuri de formare profesionala pentru someri. Oferta de munca a fost totusi sub asteptarile brasovenilor care nu si-au gasit o slujba pe plac, dupa orele petrecute la coada.
Din pricina imbulzelii, organizatorii s-au vazut nevoiti sa prelungeasca cu mai bine de doua ore intervalul de desfasurare a targului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.