270 euro/mp – pretul (in)corect al lui Vankay

270 euro/mp – pretul (in)corect al lui Vankay

0 116

Ladislau Vankay, protestatarul de sub pasajul Darste, a descoperit ieri ca sedintele de Consiliu Locale sunt mai putin placute decat picnicurile cu mititei sub pod sau imprejmuirea cu panglici si caramizi a sectiunii de carosabil asupra careia ridica pretentii de proprietate. Dupa ce a tanjit sa fie chemat la negocieri pe tema evaluarii terenului de 466 mp pe care il detine sub pasajul Darste, Vankay s-a convins ca sedinta de CL pe care o asteptase vreme de cinci proteste nu este nici pe departe limanul eforturilor sale de a-si incasa despagubirea cuvenita.
Vankay a asteptat evaluarea CL cu aceeasi nerabdare cu care soferii deranjati de seria protestelor lui faceau coada la intrarea in Brasov de fiecare data cand i se nazarea sa blocheze traficul. De pe unul din scaunele salii de consiliu, proprietarul protestatar a vazut subiectul despagubirii plasat in coada ordinii de zi a sedintei. A suportat votarea celor 90 de puncte care nu-l interesau pana sa vina randul chestiunii care-l preocupa de la intrarea in posesie pe cale judecatoreasca. Cand, in sfarsit, s-au expus motivatiile evaluarii la care s-a raportat municipalitatea, nu i-a placut deloc ce a auzit.
Consilierii locali au pretaluit terenul pentru care Vankay trebuie despagubit la valoarea de 270 euro/mp. Ceea ce l-ar face pe Vankay, dupa varsarea banilor in cont, mai bogat cu vreo 125.000 de euro.
Mult sau putin? Mult, au spus consilierii locali PSD, care s-au abtinut de la vot. Pesedistii au considerat suma exagerata in contextul sacrificiilor financiare operate de catre toti consilierii : renuntarea la indemnizatii in acest an, taierea de stipendii si sporuri de pe unde s-a putut, etc.
Putin, a zis Vankay, doar ca sa nu spuna infim, dupa ce se astepta sa incaseze undeva la un milion de euro pentru terenul pe care il detine sub unul din pilonii pasajului. Asa ca omul asteapta hotararea scrisa a CL, pe care sa o conteste in speranta invitatiei la noi negocieri.
Dupa zidul de caramida pe care il ridica deunazi pe sosea, Vankay se astepta, probabil, la o despagubire beton din partea consilierilor. Dovada ca socoteala din pasaj nu se potriveste cu cea din buricul targului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.