22 aprilie – Ziua Mondiala a Pamantului

22 aprilie – Ziua Mondiala a Pamantului

0 64

Incepand din 1970, ziua de 22 aprilie a fost declarata „Ziua Pamantului”. Tot de atunci, ea este sarbatorita, in tot mai multe tari. Ziua Pamantului este acum sarbatorita pe plan international ca o expresie comuna, ca o dorinta publica de a construi o societate stabila. Unind cetatenii, aceasta zi educa si mobilizeaza oamenii din intreaga lume pentru a proteja mediul inconjurator. Activitatile si programele de Ziua Pamantului, reamintesc de promisunea, de dorinta publica si implica participarea tuturor nivelelor sociale.
Pentru cei care sarbatoresc Ziua Pamantului s-a constituit si o retea internationala (Earth Day Network) care incearca sa ofere participantilor posibilitatea de a organiza actiuni comune; ofera, de asemenea, materiale si oportunitati de educatie ecologica. Cei care doresc, pot sa se inscrie in aceasta retea folosind formularele de inregistrare de la www.earthday.net

Ziua Pamantului la Brasov
Copiii de la Liceul de Muzica din Brasov” considera ca acest eveniment mondial, Ziua Pamantului, este important pentru intreaga lume si au dorit sa contribuie prin actiunile lor la promovarea lui, dand un exemplu celorlalti prin actiuni de protejare a mediului inconjurator.
Astfel, elevii Liceului brasovean au initiat in cadrul liceului un program desfasurat in mai multe etape, de colectare diferentiata a pet-urilor si hartiei, fiind sustinuti de catre societatea Comprest S.A, care a pus la dispozitie containere speciale pentru colectarea hartiei si pet-urilor.
Ei vor sarbatori Ziua Pamantului, marti 22 aprilie, la ora 12.00. In cadrul evenimentului vor avea loc scurte programe artistic sustinut de copii, premierea castigatorilor concursului de desene, speach-uri, plantarea de catre copii a unui copac in fata liceului. De asemenea, copiii vor distribui fluturasi pe traseul Parc – Livada Postei – Muresenilor – Piata Sfatului- Republicii – Modarom.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.