10 mai a fost declarata Ziua Melcului

10 mai a fost declarata Ziua Melcului

0 69

Fiindca cele mai multe ferme de melci sunt concentrate in comuna Teliu, pe 10 mai a fost declarata Ziua Melcului. Cu aceasta ocazie Caminul cultural din comuna Teliu va gazdui, incepand cu orele 10:00, simpozionul pe tema agriculturii ecologice si asociative ca alternativa la agricultura de subzistenta.
La eveniment vor participa reprezentanti ai MADR – Directia de Agricultura Ecologica, ANCA, Asociatia Bioterra Romania, Ecocert (organism de control si certificare), Escar Prod SCA si ADDJB. Asistenta va fi formata din fermieri si firme interesate de subiectul agriculturii ecologice.

„Capitala melcilor”
La sfarsitul lunii ianuarie a acestui an, in comuna Teliu, a avut loc inaugurarea unei investitii, de talie europeana, „Fabrica de melci”. La eveniment au participat reprezentanti ai Ministerului Agriculturii, senatori si deputati, reprezentanti ai administratiei judetului, consilieri judeteni, membri ai Agentiei Nationale pentru Cresterea Animalelor, membri Cooperativei Agricole, reprezentanti ai consultantei din Japonia si mare parte din populatia comunei Teliu. Ideea de a porni aceasta afacere cu melci apartine unui grup de „aventurieri”, care au avut curajul sa porneasca o afacere in ceea ce priveste agricultura alternativa. Membrii Asociatiei se considera fermieri adevarati si s-au inregistrat oficial cu firma.
Primarul comunei Teliu, Vasile Serban, a declarat, cu ocazia inaugurarii, comuna Teliu „capitala melcilor”: „Daca Bucurestiul este capitala Romaniei, atunci putem spune ca Teliu este capitala melcilor”.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.