1 miliard de euro de la Comisia Europeană&BEI, într-un pachet de credite...

1 miliard de euro de la Comisia Europeană&BEI, într-un pachet de credite pentru tinerii femieri!

0 117

Comisia Europeană şi Banca Europeană de Invesiţii (BEI), au lansat, luni, un pachet de credite în valoare de un miliard de euro destinat în special tinerilor fermieri, informează Comisia Europeană.

Accesul la finanţare este esenţial şi prea adesea un obstacol pentru tinerii care doresc să se alăture profesiei. 11% dintre fermierii europeni au vârsta sub 40 de ani, iar spijinirea tinerilor fermieri în acest sector este o prioritate pentru Comisa Europeană”, a declarat Phil Hogan, comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală

În 2017, 27% din cererile de împrumut depuse de tinerii fermieri din UE băncilor au fost respinse, în comparaţie cu 9% pentru alte ferme.

Pachetul de un miliard de euro anunţat de comisarul pentru agricultură Phil Hogan şi vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell, are ca scop creşterea accesului la finanţatre pentru fermierii din UE, în special pentru tinerii fermieri.

Programul va fi administrat la nivel de stat membru de către băncile şi societăţile de leasing care operează în întreaga UE. Băncile participante ar trebui să se alinieze cu suma angajată de BEI, crescând astfel suma totală la un potenţial de 2 miliarde de euro, iar prioritatea ar trebui acordată tinerilor fermieri.

Printre avantajele Porgramului:
* va avea rate ale dobânzilor mai mici,
* perioade de grație de până la 5 ani;
* perioade mai lungi de rambursare a întregului împrumut, de până la 15 ani, dar şi
* flexibilitate, în funcţie de condiţii, pentru a răspunde volatilităţii preţurilor din sectorul agricol.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.