1 Decembrie de la Alba-Iulia la Bucuresti, Intre urari, huiduieli si...

1 Decembrie de la Alba-Iulia la Bucuresti,
Intre urari, huiduieli si apostrofari

0 51

Romanii s-au manifestat printr-o diversitate destul de larga de ziua nationala, s-au vazut si auzit de toate, de la urari de sanatate pentru presedinte si alti lideri politici pana la huiduieli adresate cu insistenta reprezentantilor Regimului Basescu.
Presedintele Traian Basescu, care a participat joi la parada militara organizata la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, a dat mana cu mai multi romani din multime, primind urari de sanatate de la unii si critici, huiduieli si reprosuri de la altii.
O parte dintre oameni i-au intors urarile presedintelui, dorindu-i putere de munca si sanatate, altii l-au huiduit.
Dupa ce a mers putin cu masina oficiala, presedintele a mai facut o oprire pentru a saluta si alti cetateni veniti la festivitatile de la Arcul de Triumf.
„La multi ani, sanatate si putere, ca dumneavoastra va e greu”, i-a spus Basescu unui barbat care i-a urat sanatate.
Un cetatean i-a strigat presedintelui sa-i „fie rusine”. In replica Basescu a afirmat: „Asa e, rusine, si bine si de toate”. Seful statului a fost facut „tradator” de cativa oameni, in timp ce altii au strigat „Nu poate sa faca nimic de atatea javre cate sunt”.
Presedintele a fost rugat de un cetatean sa transmita un mesaj. El a spus ca a transmis prin Administratia Prezidentiala un mesaj de 1 Decembrie si a adaugat: „De 1 Decembrie s-au intamplat lucruri extraordinare in Romania, acum 93 de ani, insa acum este un moment aproape la fel de greu, ca asa este situatia peste tot in lume. Ar trebui sa fim cel putin la fel de tari ca atunci”.
La festivitatile dedicate Zilei Nationale a Romanei au participat cateva mii de persoane.

Emil Boc – Poate mai mult ca niciodata avem nevoie de unitate si de solidaritate
Primul-ministru Emil Boc, prezent joi la Alba Iulia la manifestarile dedicate Zilei Nationale, a afirmat in discursul sau ca „poate mai mult ca niciodata avem nevoie de unitate si de solidaritate” si ca, desi „prezentul este mai dur, viitorul ne duce spre prosperitate”.
Seful Guvernului a spus ca a ales sa fie de 1 Decembrie la Alba Iulia „pentru ca este o zi istorica si o zi care reuneste aspiratiile de secole ale romanilor”.
„Alba Iulia este simbolul unitatii romanilor, este simbolul continuitatii Romaniei, este simbolul fortei tarii noastre”, a subliniat premierul.
Emil Boc a apreciat ca „poate mai mult ca niciodata avem nevoie de unitate si de solidaritate, iar aceasta solidaritatea in primul rand se regaseste la Alba Iulia”.
Premierul le-a transmis romanilor „La multi ani!” si i-a asigurat ca, desi „prezentul este mai dur, viitorul ne duce spre prosperitate”.
Boc a mai afirmat in discursul sau ca iubeste Romania in primul rand pentru oamenii sai, pentru caldura, pentru sufletul, pentru inima si ospitalitatea de care au dat dovada intotdeauna, pentru bogatiile si frumusetile naturale pe care le are si, nu in ultimul rand, pentru istoria sa, intrucat putine popoare se pot mandri cu o istorie ca a romanilor.
Pe intreg parcursul premierul Emil Boc a primit admonestarile romanilor, huiduieli si o groza de apostrofari.
La manifestarile de la Alba Iulia Boc a fost insotit de ministrii Traian Igas, Valeriu Tabara, Gheorghe Ialomitianu.

Alba: Victor Ponta – Vin la Alba Iulia pentru ca simt nevoia sa fim mai uniti
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi la Alba Iulia ca a venit la sarbatoarea Zilei Nationale pentru a arata ca romanii trebuie sa fie mai uniti, in opinia sa poporul fiind mai dezbinat decat in anul 1918.
„Vin la Alba Iulia de 1 Decembrie pentru ca simt nevoia sa fim mai uniti. Cred ca suntem mai dezbinati decat eram in 1918. Imi doresc sa regasim un sentiment pe care l-am pierdut demult. De asemenea, sunt optimist ca la anul vom fi intr-adevar mai uniti si vom fi pe un drum mai bun”, a afirmat Victor Ponta.
Liderul PSD a mai spus ca este dezamagit de starea de azi a Romaniei, apreciind ca romanii merita mai mult decat ceea ce au acum.
„Iubesc Romania pentru ca sunt roman, pentru ca nu am alta tara si pentru ca aici am crescut eu, parintii mei si copii mei as vrea sa traiasca tot aici. In contextul actual sunt dezamagit, asa cum sunt toti romanii, pentru ca stiu ca suntem o tara si un popor care ar merita mai mult decat avem acum”, a sustinut Ponta.

La serbarile de la Alba Iulia este prezent si presedintele Consiliul National al PSD, Adrian Nastase, care a declarat ca romanii trebuie sa invete din eroismul inaintasilor.
„Sa invatam din eroismul inaintasilor nostri, sa cautam solutii sa fim impreuna si sa ne gandim la viata cu speranta”, au fost gandurile exprimate de Adrian Nastase.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.