Zonele rau-famate din Brasov

Zonele rau-famate din Brasov

0 608

Se pare ca iluminatul public este principala problema pe care o au brasovenii care trebuie sa se confrunte cu furturi, talharii si acte de violenta, mai ales, in cartierele unde lampadarele fie lipsesc, fie sunt mascate de niste copaci care necesita toaletare.
Reprezentantii Politiei Brasov au intocmit o harta cu strazile si parcarile unde se produc infractiuni, din cauza inexistentei iluminatului public sau unde acesta este prea slab.
Seful Politiei Municipale Brasov, comisarul-sef Mircea Popa, a depus la Consiliul Local o lista care cuprinde 32 de zone, care sunt iluminate insuficient si unde s-au petrecut, de-a lungul timpului, diverse furturi sau acte de violenta.
Astfel, strazile considerate periculoase de catre politistii de la Sectia 1sunt Alexandru Sahia, Branduselor (de la nr. 1 la nr. 6 si intersectia cu strada Ovidiu), Dorobantilor, Ana Ipatescu, Izvorul Rece, Lucian Blaga si Traian Mosoiu, dar si parcarea din spatele blocului nr. 92, de pe B-dul Grivitei.
In zona pe care o acopera Sectia 2, lista strazilor periculoase este un pic mai mare si cuprinde Fundatura Lanurilor, strada Carierei (de la sediul Vectra pana la poligonul militar), strada Mihai Viteazu, in zona corpului A al Scolii nr. 15 si in zona numerelor 80-98, unde lampadarele sunt mascate de ramurile copacilor, B-dul Grivitei intre strazile Razboieni si Spartacus, precum si portiuni din strada Enuparului si strada Fabricii.
Si pe raza Sectiei 3 iluminatul slab a favorizat producerea de furturi si talharii in mai multe parcari din zona strazilor Mihail Kogalniceanu, 13 Decembrie si General Mociulschi, dar si in gangul care face legatura intre Grivitei si strada Tudor Vladimirescu. Zona de risc este considerata si strada Manole Diamandi din cartierul Tractorul si parcul din spatele blocului nr 9, de pe Aleea Lacramioarelor.
Totodata, singurele probleme raportate de agentii de la Sectia 4 sunt in cartierul Racadau, in zona clubului Bamboo si pe strada Oltului, in apropierea unui bar.
In cartierul Astra, pe raza Sectiei 5, zonele slab iluminate sunt in spatele hipermarketului Carrefour, a benzinariei Moll si a policlinicii Astra, dar si pe strazile Infratirii, Aurora si Baba Novac, unde de fapt ar trebui toaletati cativa pomi.
In ultima sedinta de Consiliu Local, autoritatile au luat in discutie continuarea modernizarii sistemului de iluminat public.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.