Zona metropolitana brasoveana este studiata de experti germani

Zona metropolitana brasoveana este studiata de experti germani

0 102

Astazi are loc un seminar in cadrul caruia Asociatia metropolitana pentru Dezvoltare Durabila Brasov va discuta problema dezvoltarii ariei metropolitane brasovene alaturi de ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely.


??????????? Arhitectul-sef al judetului Brasov, Mihai Sarbu, si- luat intariri pentru proiectul de construire al zonei metropolitane brasovene, apeland la experti germani in politici de locuire. Acesta a explicat in cateva linii generale care ar fi planurile de viitor pentru acest proiect destul de indraznet?: „Este vorba de Ulrich Pfeiffer, un expert international care a lucrat in diferite zone ale Globului. Am stabilit cu acesta ca in cursul anului viitor, dupa ce vom primi planul de amenajare teritoriala a zonei, sa detaliem impreuna capitolul privind politicile de locuire. Vreau sa dezvoltam acest plan la nivel de studiu de urbanism, astfel incat sa il putem utiliza in activitatea de autorizare si avizare a proiectelor de constructii viitoare”.


??????????? Sarbu a mai precizat ca Brasovul se confrunta de foarte multi ani, inca inainte de revolutie cu ocriza de locuinte care nu poate fi solutionata prea curand, daca nu se depun eforturi considerabile : „In 1989 au ramas nesolutionate aproximativ 20.000 de cereri pentru locuinte. De atunci deficitul persista si estimam ca in Brasov avem nevoie de circa 30.000-35.000 de apartamente. In plan urbanistic putem stabili unde ar trebui sa fie amplasate aceste noi cartiere de blocuri si sa dezvoltam infrastructura ariilor respective. Distantele nu sunt foarte mari, asa ca daca va exista un sistem de cai rutiere foarte bun, atunci oamenii se vor indrepta spre zonele de periferie si spre localitatile din preajma Brasovului”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.