Ziua Unirii Basarabiei cu România este declarată sărbătoare natională prin lege!

Ziua Unirii Basarabiei cu România este declarată sărbătoare natională prin lege!

0 698
Dupa o mobilizare exemplara iata ca avem o veste buna din zona parlamentara – legea care fixeaza data  de 27 martie ca Ziua Unirii Basarabiei cu România a fost votata si promulgata ieri.
Administratia Prezidentiala arata, intr-un comunicat transmis AGERPRES, ca legea promulgata are o semnificatie deosebita, aceea de marcare a acestui moment important din istoria Romaniei.
‘Sfatul Tarii de la Chisinau a hotarat, pe 27 martie 1918, Unirea Basarabiei cu Romania. Acest act istoric a deschis procesul Marii Unirii, finalizat cu Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918, cand romanii din Transilvania, Banat, Maramures si Crisana au decis, la randul lor, Unirea cu tara, evenimentul de constituire a statului roman modern al carui centenar il vom sarbatori anul viitor. (…) In acelasi timp, Romania ramane pe deplin angajata in sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. Integrarea europeana a Republicii Moldova reprezinta, conform Strategiei Nationale de Aparare a Tarii, un obiectiv national de politica externa, acesta fiind asumat formal inclusiv in Declaratia privind instituirea unui Parteneriat Strategic intre Romania si Republica Moldova pentru integrarea europeana a Republicii Moldova din anul 2010’, se precizeaza in comunicat.
De asemenea, se subliniaza ca ‘integrarea europeana este singurul drum care poate oferi un viitor prosper cetatenilor Republicii Moldova’.27-martie-ziua-unirii-basarabiei-cu-romania-la Chisinau
‘Acest obiectiv comun al Republicii Moldova si al Romaniei poate fi realizat doar printr-un profund proces de reforme, printr-o modernizare cuprinzatoare a statului si institutiilor sale, in conformitate cu valorile si standardele europene, proces pe care Romania il sprijina ferm’,
se mai arata in comunicat.
Ne alaturam conducerii politice si administrative care au transmis tuturor romanilor cele mai calde urari cu prilejul zilei de 27 martie.
Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.