Ziua Marinei fara Traian Basescu

Ziua Marinei fara Traian Basescu

0 196

De cativa ani buni, Ziua Marinei se sarbatoreste pe 15 august, odata cu Sfanta Maria Mare, ocazie la care pe navele romanesti se arboreaza Marele Pavoaz si au loc serbari de tot felul, legate de obiceiurile apelor. La toate aceste festivitati apar, ca peste tot, si o multime de sefi si sefuti locali si centrali.
Se pare insa ca anul acesta ar fi prima Zi a Marinei fara Traian Basescu, fost marinar si care, probabil, se va recicla in tractorist. Unii spun ca Basescu a inceput sa se teama de apa, si asta pentru ca nu vrea sa se inece ca tiganul la mal, dovedindu-se astfel acvafob.
Astfel, presedintele Traian Basescu a preferat sa participe astazi la slujba oficiata de catre mitropolitul Olteniei, IPS Irineu , la manastirea Tismana. Pesemne Basescu s-a gandit ca aco9lo este mai in siguranta si nu i se va intampla nimic rau, pentru ca Doamne-Doamne nu o sa-si incendieze propria casa cu fulgere si traznete, chiar daca in ea se afla prim-pacatosul tarii. Pe asta, Atotputernicul, cand va avea chef, ii pune piedica pe la vreo otitura, cum ar fi, de pilda, alegerile din toamna.
Pe deasupra, vizita presedintelui coincide insa, inafara de rugaciuni si lacrimi fierbinti de lumanari, si cu balciul care are loc la marginea padurii Sarsori, situata la cativa kilometri de manastire. An de an, la 15 august, aici se strang mii de oameni si sarbatoresc Sfanta Maria.
Tot aici va avea loc in acest sfarsit de saptamana Festivalul cantului si portului oltenesc „Tismana 2009”.
Asa ca, pe langa miile de oameni prezenti din traditie, vor putea fi strecurati si cateva sute de portocalii travestiti in cetateni si care-si vor gasi loc de stationare si petrecere cam pe unde va fi traseul presedintelui. Si uite baia de multime, decorul fiind natural si aplaudacii artificiali. Pe cand la Constanta, daca-i scapa zeul Neptun un trident in fund?
Unele guri rele afirma ca ramane de vazut daca seful statului va da curs invitatiei liderilor minerilor la serbarile campenesti organizate de Sfanta Varvara, cu ocazia Zilei Minerului.
Si uite-l pe Basescu ajungand mai trist decat Cavalerul Tristei Figuri din La Mancha. Acela macar avea idealuri nobile, in felul sau, ceea ce despre Traian Basescu nu se poate spune.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.