Ziua Eroilor, sarbatorita la Bod

Ziua Eroilor, sarbatorita la Bod

0 243

,,Zilele Comunei  Bod”, organizate de Consiliul Judetean Brasov, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov si Primaria Bod, se sarbatoresc de 11 ani in aceasta localitate si sunt inchinate eroilor fara morminte si fara cruci. La editia din acest an au participat personalitati importante dintre care amintim pe generalul Silvestru Hanganu, veteranii de razboi, alaturi de localnici. Cu acest prilej, a fost sfintita si noua Biserica din Bod Colonie, au fost depuse coroane la monumentele eroilor din Bod Sat si Bod Colonie, a avut loc o slujba religioasa si s-au facut onoruri militare.


Primarul comunei Bod, Paul Cernat, a declarat: „Zilele Bodului sunt legate de sarbatoarea crestina «Inaltarea Domnului», cand sufletele se ridica la cer. Acesti eroi nu si-au pus intrebarea ce le da tara lor, ci ce dau ei tarii. Din nefericire, in fiecare an, numarul veteranilor de razboi din Bod se imputineaza, in asa fel incat astazi mai avem doar 12”.


 


Evenimente culturale

Cu acest prilej, au mai avut loc si alte evenimente culturale: program folcloric sustinut de Taraful „Tara Barsei”, solisti vocali brasoveni, solistii vocali: Doru Pop, Sava Negrean Brudascu, Mioara Velicu, Ionut Dolanescu, Ioan Bocsa, precum si momente vesele Varu’ Sandel, la care s-au adaugat ansamblurile folclorice ,,Cerbul Carpatin” si cel maghiar Buzavirag.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.