Ziua Drapelului, marcată și la Miercurea Ciuc!

Ziua Drapelului, marcată și la Miercurea Ciuc!

0 106

Prefectul județului Harghita: „Să ne amintim că Drapelul Național este martorul celor mai importante momente ale istoriei, ale acelor evenimente care au definit România – și ulterior au propulsat-o în rândul țărilor europene”

După ce marți Ziua Drapelului a fost marcată în comunele Bilbor, Corbu și Tulgheș, miercuri Drapelul României a fost în centrul atenției în Miercurea Ciuc. 
După slujba de dimineață din Catedrala Ortodoxa, când a fost și sfințit, Drapelul României acesta a fost purtat în piața unde se află Monumentul Ostașului Necunoscut, acolo unde au avut loc evenimentele dedicate acestei zile.

Ziua Drapelului, marcată și la Miercurea Ciuc

Garda de onoare a prezentat onorul prefectului Harghita, Jean-Adrian Andrei, și comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte „Gen. Virgil Bădulescu”, col. Stan Florin.
După ce oficialitățile prezente la eveniment și-au adus recunoștința față de Drapelul Național, prin sărutarea pânzei, acesta a fost ridicat pe catargul de lângă monument.
În cadrul discursului, Jean-Adrian Andrei amintea că Ziua Drapelului a fost proclamată, pe 26 iunie, prin Legea nr. 96 din 1998. Și chiar dacă in Harghita, doar de la sfârșitul anilor ’90românii sărbătoresc această zi prin ceremonii prevăzute de lege, steagul României a fost cinstit și onorat de-a lungul istoriei. „Cu fiecare luptă în care românii îşi dădeau viaţa pentru ţară, cu fiecare revoluţie pentru dreptate, frăţie şi libertate şi cu fiecare român care a arătat lumii, prin performanţele sale intelectuale, sportive sau artistice, că pe acest glob există o ţară cu oameni extraordinari, se numeşte România şi o poate oricine recunoaşte prin cele trei culori dispuse vertical”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.