Zilele Portilor Deschise la Facultatea de Litere

Zilele Portilor Deschise la Facultatea de Litere

0 110

Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti continua traditia organizarii evenimentuluiZilele Portilor Deschise (ZPD) si are placerea de a-si astepta vizitatorii la sediul sau din str. Edgar Quinet, nr. 5-7, intre 9 si 12 mai 2011, incepand cu orele 10:00.
Oferta educationala este compusa din sapte specializari de licenta, anume: Limba si literatura romana – o limba straina, Etnologie, Literatura universala si comparata – limba straina, Studii europene, Comunicare si relatii publice, Biblioteconomie si stiinta informarii, Asistenta manageriala si secretariat.
In sesiunea de admitere din 2010 s-au inregistrat peste 1.000 de candidati numai la specializarea Limba si literatura romana – o limba straina si peste 1.700 la celelalte specializari.
Prin acest eveniment anual, Facultatea de Litere vine in intampinarea liceenilor, invitandu-i sa participe la o serie de dialoguri despre programele de licenta si de masterat, modalitatile de admitere si, nu in ultimul rand, viata studenteasca.
ZPD inseamna cursuri deschise, prezentarea ofertei educationale si alte activitati conexe, relevante pentru atmosfera din facultate.
Marti, de la ora 16, are loc o Discutie cu echipa de monitorizare lingvistica cu tema Limba romana in mass-media audiovizuala, moderata de Rodica Zafiu, la Sala de Consiliu.
Miercuri de la ora 16 are loc conferinta De ce nu moare cultura?, moderata de Mircea Vasilescu la Catedra de Limba Romana a Facultatii de Litere.
Joi, cei de la Lecturi Urbane vin la Facultatea de Litere. Dupa o lectura la Fantana de la Universitate, la ora 16, ei vor merge la Sala de Lectura a Facultatii de Litere unde ii au ca invitati, de la ora 16:30, pe Ana Maria Sandu, care va citi din operele sale, si pe Florin Piersic Jr. care va discuta pe tema ultimului sau roman, Romantic porno.
Spatiu al traditiei, Facultatea de Litere se adapteaza provocarilor lumii moderne cu dinamism si creativitate. Ea ofera absolventilor sai o larga deschidere culturala si posibilitatea de a aborda profesii dintre cele mai variate. In dialog cu profesorii, studentii si absolventii facultatii, liceeni vor intelege de ce Numele mari se formeaza cu Litere.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.