Zilele Francofoniei la Brasov

Zilele Francofoniei la Brasov

0 69

Ziua Internationala a Francofoniei se sarbatoreste in fiecare an, la 20 martie, in toate tarile care au in comun folosirea limbii franceze ca limba nationala oficiala, de comunicatie internationala, de cultura sau de lucru.
La Brasov, au inceput deja manifestarile care marcheaza aceasta sarbatoare. Pe tot parcursul lunii martie, in orasul nostru vor avea loc manifestari dedicate Zilelor Francofoniei: concert dedicat Zilei Mondiale a Francofoniei la Opera Brasov, ateliere de desene, concursuri de cantece si spectacole. La Zilele Francofoniei pot participa toti francofilii si francofonii brasoveni.
Primul eveniment a avut loc recent la Casa Baiulescu, unde s-a desfasurat Festivalul de Teatru si Poezie „Ribambelle”, ajuns la cea de-a patra editie. Peste o suta de elevi din 11 scoli generale si licee din Brasov au demonstrat ca iubesc limba franceza, acesta fiind un prilej de a-si pune in valoare performantele lingvistice si artistice.

Alte evenimente
Alianta Franceza din Brasov gazduieste pe tot parcursul lunii martie, Expozitia de afise „Les 10 mots migrateurs de la Francophonie”.
Saptamana Francofoniei va debuta luni, 17 martie, cu un spectacol de teatru in limba franceza „Variations enigmatiques” de Eric-Emmanuel Schmitt, in interpretarea actorilor Ion Riciu si Aurel Stefanescu de la Teatrul National din Targu Mures. Regia: Cristian Ioan.
Evenimentele dedicate Francofoniei organizate la Brasov sunt finantate de Consiliul Local si Primaria Brasov si organizate de Inspectoratul Scolar Judetean Brasov in parteneriat cu Asociatia Romana a Profesorilor de Limba Franceza.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.