Zilele Brasovului – traditie, turism si restructurare!

Zilele Brasovului – traditie, turism si restructurare!

0 214

?


O atmosfera de sarbatoare cu multi brasoveni, turisti, delegatii straine, etc. care au participat la ultima zi din sirul evenimentelor dedicate „Zilelor Brasovului”. Din pacate vremea nu a mai tinut cu organizatorii, ploaia a stropit sarbatoarea obligandu-i pe multi sa-si scurteze participarea.


Traditia acestei mari “petreceri” din Duminica Tomei, ultima din …”Zilele Brasovului” este dedicata unei superbe parade – cea a Junilor.


Parada a fost deschisa de Junii Tineri, urmati de Junii Batrani, Brasovecheni, Curcani, Dorobanti, Rosiori, in urma venind, conform obiceiului Junii Albiori. Momente frumoase cu o mare incarcatura istorica, in care traditia se cere a fi sprijinita pentru a mentine continuitatea unui obicei care se pierde in negura timpurilor, coborand de la Columna, la Pietrele lui Solomon, in Scheii Brasovului.


Este bine ca in toti acesti ani, post decembristi, institutiile din administratia judeteana sau municipala s-au implicat in organizarea si mentinerea traditiei. Acum, prin organizarea „Zilelor Brasovului” si Parada Junilor din Duminica Tomei – marele moment de atractie, Consilul local si Primaria Brasov fac un efort de mentine nu numai traditia ci si de a “produce” un eveniment turistic de mare interes cu implicatii in evolutia domeniului.


Putem spune ca „Zilele Brasovului” deschid sezonul turistic de vara la Brasov. Asa ar trebui sa fie si asa ar trebui sa ramana.


Toata administratia, fie ea judeteana sau locala, sa puna cap la cap elementele locale traditionale, manifestare cu manifestare intr-un sir de evenimente care sa fie programate si sustinute in tot judetul, pe localitati sau zone pana spre toamna.


Asa se poate sustine pe langa promovarea traditiei si o strategie de promovare a fiecarei localitati din judet, avand in turism, exploatat profesional, principalul vector de afirmare si chiar pasul cel mare in restructurarea economica reala, atat de necesara, acum in prag de nou mileniu.


?


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.