ZECE NEGRI MITITEI

ZECE NEGRI MITITEI

0 111

Alaltaseara, dupa ce s-a terminat meciul si au inceput povestile vanatoresti pe marginea lui, pigmentate corect cu amintiri nostalgice pana la lacrimi pentru cei ce au trait momentele din trecutul arenei pe care se petrecuse fapta – asta si datorita disparitiei actualei forme si modernizarii ei – am inceput sa butonez telecomanda. Nici eu nu stiu exact ce cautam, dar imi doream o continuare placuta.


Am trecut repede peste filmele in care soldati americani, special manjiti pe fata, impuscau in dreapta si in stanga pe cine aparea cand trebuia. Am trecut si de posturile care transmiteau ultimele racnete ale unor aparitii bipede care se dadeau de ceasul mortii ca sa-si distruga instrumentele. Am mai evitat alte cateva aparitii prea instructive pentru mine, gen manele, parade ale modei si nu mai stiu ce? alte asemenea si am zabovit mai mult asupra unor aparitii ciudate si vorbind.


Nu va mirati,chiar vorbeau. E drept ca multe vorbe semanau cu latratul de dupa douasprezece noaptea al cainilor din sate adormite printre coline inca impadurite – ati fost vreodata? uneori suna chiar placut – cand simt vulpea plecand cu gasca cea grasa. In rest doar chelalaituri ale unor javre puse sa joace pingpong peste capul moderatorului, care incearca sa-i tina in lesa, dar nu are spor.


?


Ultimul paragraf se numeste CAMPANIE ELECTORALA.


?


Nu comentez (in)utilitatea unui referendum ca sub castanul din curtea gradinitei pe tema: la Doamna o fi ca la mama(?!).


Ma gandesc doar la incrancenarea inutila si nefolositoare tarii in privinta europarlamentarilor. Si ma intreb: chiar s-au ticnit cu totii? Chiar au pierdut masura rusinii? Bunul-simt este plecat si el cu sorcova? Nimeni nu vrea sa inteleaga ca este vorba de reprezentarea intereselor tarii intr-o comunitate cam tarcata, e drept, dar existand afirmativ in lume? Au uitat cu totii ca rufele murdare se spala in familie? Si mai vor sa fie alesi sa ne reprezinte, asa, cu zdrentele morale pe ei.


Iar doamna Europa ii va aseza in ultima banca din fundul clasei. Acolo vor ajunge doar firimiturile cornului si cativa stropi de lapte.


?


Titlul materialului sugereaza viitoarea activitate a alesilor. Rand pe rand se vor furisa pe la cumparaturi, pe la toaleta ca sa fumeze, pe la bordel si pe unde li se va mai nazari. De muzee, sali de concerte, librarii, nu se pot agata datorita inaltei lor tinute morale. Caci sunt cei care-si mai permit sa aplice sfintele vorbe ale muncitorimii comuniste: timpul trece, leafa merge. Doar ca au schimbat salopeta, cumparandu-si pe banii nostri toale noi.


?


Cunoasteti cantecelul cu cei zece negri mititei?


?


Dan Bota??


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.